Köp dina Goodyear däck till billiga priser

Är du på jakt efter att köpa billiga Goodyear däck? Vi har samlat bra information om märket Goodyear, läs det och köp sedan dina däck hos oss på ABS Wheels.

The Goodyear Tire & Rubber Company (Mer känt som enbart Goodyear) grundades 1898 och är idag ett mycket stort amerikanskt företag med tillverkning av däck och gummiprodukter. Grundaren var Frank Seiberling men namnet är inspirerat av Charles Goodyear vilket var den person som utvecklade vulkaniserad gummi. Charles har däremot ingen annan koppling till detta däckföretag. Goodyear däck     

Från början tillverkades cykeldäck och vagndäck och så fort som bilen började bli allt vanligare i trafiken startades även produktion för bildäck. Bland annat levererade Goodyear däck till Henry Ford vilka satt på Model T när de rullade ut från fabriken.
 

Störst i världen 

Redan 1926 hade Goodyear etablerat sig så stort på marknaden att de var ett av största företagen i världen gällande gummiproduktion.

Tack vare stora framgångar och en forskning som ligger i framkant får de även tillverka däck åt andra märken så som Dunlop, Sava och Kelly. De tillverkar även andra gummiprodukter till bilindustrin och annan industriell verksamhet.

Inom företaget finns även däckmärket Sebring. Detta däckmärke har sommardäck samt friktionsdäck och kan ses som ett lågprismärke som har styrkan i Goodyear bakom sig gällande forskning, utveckling och distribution.
 

Bäst i Test - flera år i rad

När Teknikens värld genomförde ett test på sommardäck vann Goodyear Efficient Grip Performance. Samma däck vann även de tester som tidningen genomförde året före. En värdig vinnare helt enkelt.

Men det var inte bara i Teknikens värld som gav detta däck mycket goda recensioner. Samma år testade Råd & Rön 35 sommardäck och placerade Goodyear på en andraplats (efter Continentals Conti Premium Contact). Det finns även en bra modell vid namn Goodyear Eagle F1 asymmetric 3 som fick goda egenskaper år 2017. Goodyear hade även bra resultat på ADACS test år 2018 samtidigt som teknikrådet gav märket en tredjeplats.

Goodyear har även fina resultat gällande vinterdäck. De blev etta i ett test som Aftonbladet genomförde samt i ett test från Auto Motor Sports. Bland annat fick de bäst betyg i jämförelse de andra däcken gällande att bromsa på snöunderlag. 
 

Däck test vinnare med bra omdömen

I Aftonbladets senaste däcktest utförd sommaren 2019 fick Goodyear EfficientGrip Performance tredje plats. NAF Motor och Vibilägare valde att ge däckmärket goda recensioner, exempelvis fick de hela 71 poäng till skillnad från konkurrenten Continental som fick 80 poäng.

En av ABS Wheels stora favoriter år 2019 var Goodyear UltraGrip ice Arctic som sålde bäst av alla Goodyear modeller, vi kan inte spå framtiden men vi tror starkt på att det här däcket kommer fortsätta att vara en storsäljare hos oss inför vintersäsongen 2020.
 

Svanenmärkt

En unik sak med Goodyear är att de lyckats producera ett sommardäck som fått Svanenmärkning. Det betyder att det är bättre för miljön än många av dess konkurrenters däck. Det är Goodyear Efficientgrip som fått märkningen vilket företaget fick mycket stor uppmärksamhet för. Utöver det har däcket fått mycket bra resultat i tester på våta underlag. Köp dina goodyear däck.

GoodyearGoodyear

Välj typ av däck nedan;

fancybox