GOODYEAR VECTOR 4SEASONS SOMMARDÄCK


Underhåll dina GOODYEAR VECTOR 4SEASONS sommardäck

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Särskilt under vinterhalvåret är detta av största betydelse. Att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är avgörande för deras prestanda och livslängd. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att regelbundet rengöra dina GOODYEAR-sommardäck och kombinera det med rätt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga deras livslängd. Ta hand om dina däck på bästa sätt och se till att de ger dig en säker och effektiv körupplevelse. Köp GOODYEAR-sommardäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

Hur avgör jag om GOODYEAR VECTOR 4SEASONS sommardäck passar till min bil

När du köper däck på abswheels.se kan du enkelt söka med hjälp av ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska leta efter en märkning som denna: 225/50 R17. Det första numret (225) anger däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (50) representerar däckets profil, det vill säga förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 50% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (17) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Välj rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

Du kan köra länge på nya däck

Maximera livslängden på ditt nya sommardäck - Lär dig mer om påverkande faktorer: Livslängden för ett nytt däck påverkas av flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt däck av bra märke kan förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller ännu längre, vilket ger flera års användning vid normal körning. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Våra GOODYEAR VECTOR 4SEASONS-sommardäck är av högsta kvalitet och garanterar en säker och pålitlig körupplevelse under hela deras livslängd. Upptäck vårt breda sortiment av GOODYEAR-sommardäck för att välja de som ger dig smidig körning och långvarig prestanda.

Ett slitet sommardäck ger sämre grepp

Att köra med slitna sommardäck är mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen avsevärt. Slitna sommardäck har minskat grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på våta eller hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna sommardäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna sommardäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Blanda inte GOODYEAR sommardäck med andra fabrikat

Blanda inte olika fabrikat av sommardäck på ditt fordon - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, välj däck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Upptäck sortimentet av högkvalitativa sommardäck från GOODYEAR för en säker och smidig körupplevelse.

GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

165/70R14 85T Goodyear VECTOR 4SEASONS XL G2
10-12 dagars leverans

1407 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

175/65R13 80T Goodyear VECTOR 4SEASONS
E E 71
10-12 dagars leverans

1753 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

185/55R14 80H Goodyear VECTOR 4SEASONS
E E 71
10-12 dagars leverans

1664 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

175/65R14C 90/88T Goodyear VECTOR 4SEASONS
E B 71
10-12 dagars leverans

1948 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

165/70R14C 89/87R Goodyear VECTOR 4SEASONS
E B 71
10-12 dagars leverans

1972 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

225/50R17 98V Goodyear VECTOR 4SEASONS XL AO
B C 69
10-12 dagars leverans

2347 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

235/55R17 99V Goodyear VECTOR 4SEASONS
E C 67
10-12 dagars leverans

2393 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

235/50R17 96V Goodyear VECTOR 4SEASONS
C B 68
10-12 dagars leverans

2387 kr
Köp nu
GOODYEAR VECTOR 4SEASONS Sommardäck

215/55R16 97V Goodyear VECTOR 4SEASONS XL FP
E C 68
10-12 dagars leverans

2400 kr
Köp nu

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning GOODYEAR VECTOR 4SEASONS sommardäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen

Får jag köra med mina GOODYEAR VECTOR 4SEASONS sommardäck i vinterväglag?

Att köra med sommardäck under vinterförhållanden kan vara ett riskabelt val. Dessa däcks mjukare gummiblandning är inte ämnade för att hantera kyla och snö, vilket resulterar i minskat grepp och längre bromssträckor. Att istället investera i rätt typ av däck för säsongen är av största vikt för att säkerställa din säkerhet och för att undvika onödiga faror på vintervägarna.

När får man byta till sommardäck 2024?

Efter den 31 mars är det tillåtet att byta till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, förutsatt att vinterväglag inte förekommer. Vinterväglag anses vara när det finns snö, is, snöslask eller frost på någon del av vägen. Beslut om förekomsten av vinterväglag tas av polisen på plats där du befinner dig.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox