Däckomvandlare

Här kan du räkna ut hur stora däck du kan ha på bilen.
Räkna fram rätt däckdimension på dina sommardäck eller vinterdäck med hjälp av däckkalkylatorn nedan. Börja med att skriva in däckdimensionen på dina originaldäck i det vänstra fältet. Välj sedan en ny däckdimension i det högra fältet och klicka på beräkna. Se till att rullomkretsen är innanför ±5%.

Lycka till nu med däckomvandlaren!

Vill du ha hjälp? Kontakta gärna våra däckexperter på ABS Wheels på order@abswheels.se / Tel: 08 591 217 77

Originaldäck

Bredd Profil Fälg dim

Nytt Däck

Bredd Profil Fälg dim
Original Nytt Skillnad
cm %
Höjd:
Profil:
Rullomkrets:
Se till att rullomkretsen är innanför ±5%!
Hur vet jag vilken däckdimension jag ska ha?
Det bästa du kan göra för att ta fram rätt däckdimension är att titta på bilens registreringsbevis. Ett annat alternativ är att kolla på befintliga bildäck.
 
En förklaring på däckdimensionen 205/55/16
205 = står för däckets bredd och anges i millimeter. I det här fallet är däckets bredd 205 mm bredd.
55 = Däcktvärsnittets höjd i förhållande till bredden. Ett tips är att köpa däck med lägre höjd för att därmed visa mer utav fälgen. Vill du ha mycket gummi så är det höjden du bör kika på.
16 = Tum storleken, i det här fallet 16 tum

Se till att använda däck omvandlaren redan idag för att konvertera fram rätt storlekar. Kom ihåg att slutsiffran på däcket alltid anger storleken på vilka fälgar du kan köpa.
 

Kampanjpriser på de bästa vinterdäcken 2024 i lager för omgående leverans 

-Fri frakt vid köp av kompletta hjul med ABS Wheels fälgar 
Vinterdäck datum 2024
Nokian Hakkapeliitta 10 är ett toppmodernt dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och kontroll, även vid höga hastigheter på isiga och snöiga vägar.
Nokian Hakkapeliitta R5 är ett dubbfritt vinterdäck som erbjuder utmärkt bränsleeffektivitet och komfort, vilket gör det till ett bra val för milda vinterförhållanden.
Michelin X-Ice North 4 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt hållbarhet och prestanda på isiga vägar, vilket gör det till ett pålitligt val för långa vinterresor.
Continental Ice Contact 3 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och stabilitet på både is och snö, vilket gör det till ett bra val för varierande vinterförhållanden.
Continental Viking Contact 7 är ett dubbfritt vinterdäck som erbjuder utmärkt prestanda på våta och snöiga vägar, vilket gör det till ett bra val för milda vinterförhållanden.
Goodyear Ultragrip Ice 3 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och stabilitet på isiga vägar, vilket gör det till ett pålitligt val för svåra vinterförhållanden.
Pirelli Winter Ice Zero 2 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och kontroll på isiga vägar, vilket gör det till ett bra val för svåra vinterförhållanden.
Bridgestone Blizzak Ice är ett dubbfritt vinterdäck som erbjuder utmärkt grepp och prestanda på snöiga vägar, vilket gör det till ett bra val för milda vinterförhållanden.
Delinte WD1 är ett dubbfritt vinterdäck som erbjuder utmärkt prestanda på våta och snöiga vägar, vilket gör det till ett bra val för milda vinterförhållanden.
Michelin X-Ice Snow är ett dubbfritt vinterdäck som erbjuder utmärkt grepp och prestanda på snöiga vägar, vilket gör det till ett bra val för milda vinterförhållanden.
Gislaved Softfrost 200 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och stabilitet på isiga vägar, vilket gör det till ett pålitligt val för svåra vinterförhållanden.
Pirelli Winter Ice Zero Asimmetrico är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och kontroll på isiga vägar, vilket gör det till ett bra val för svåra vinterförhållanden.
Goodyear Ultragrip Ice Arctic 2 är ett dubbdäck som erbjuder utmärkt grepp och stabilitet på isiga vägar, vilket gör det till ett pålitligt val för svåra vinterförhållanden.

fancybox