ABS360

ABS360 – Patent, innovation och design

Vad är ABS360?

ABS360 är en revolutionerande kona som möjliggör det för fälgentusiaster att använda samma fälg på flera olika bilar. ABS360 är en skyddad och patenterad svensk uppfinning som i dagsläget licensieras ut till flera fälg-tillverkare världen över. Konan stärker fälgen och är TUV godkänd vilket betyder att den genomgått branschens tuffaste säkerhetskrav.

Idag rullar tusentals fordon världen över med ABS360´s bultindelningssystem. Hemma i Sverige används patentet flitigt av lokala däck och fälg företag i branschen som aktivt betalar royalties till ABS Wheels®.

Systemet används även av godkända E-handlare och traditionella verkstäder som certifierats av ABS Wheels Sweden AB. Konan är gjord i lättviktsstål vilket är samma material som används i vapenstål.
 

Fördelar med ABS360

  • En fälg täcker upp till 9 olika bultindelningar. Du kan byta bil och ta med dig fälgarna, slippa onödiga inköp av nya fälgar i samband med bilbytet. Detta har uppmärksammats av bland annat Sveriges största motortidning Auto & motorsport Källa.
  • Fälgar med ABS360 är ett miljömedvetet val, livslängden blir längre då du kan ta med fälgen till nästa bil. En robustare fälg ger längre hållbarhet. ABS360 har genomgått en rad olika tester, en av testerna är världens mest beprövade kvalitetsstämpel för bildelar (TUV). Numera går ligger all produktion inom flow-forming på ABS Wheels fabriker Källa.
  • Svenskt uppfinnarmuseum listade ABS360 som månadens uppfinning. Här finns alla svenska uppfinningar. ”Vi tycker att det är kul att se konan tillsammans med kända namn som Alfred Nobel” sade ABS Wheels grundare och ägare Andie Lahdo Källa.
  • Genom att använda ABS360 så stärker du fälgens struktur genom att förstärka fälgens centrum och bulthål, så ger detta en utökad tålighet på +120 kilo i belastning.
     

Hur länge har ABS360 funnits på marknaden?

ABS360 har funnits på den svenska marknaden sedan 2005. Systemet används hos andra fälg-tillverkare. Ett exempel är amerikanska lyxmärket Zito Wheels som fått sina fälgar monterade med kona hos ABS Wheels.

ABS360

 

Är ABS360 säkert?

Den första bilen som rullades ut med ABS360 var en BMW M3, bilen tillhörde ABS Wheels grundare Andie Lahdo. Idag, ca 16 år senare har konan monterats på tusentals bilar världen över. ABS360 har monterats på allt från Ferrari, Lamborghini Rolls-Royce till Volvo 740. Systemet passar även bra till skåpbilar, tyngre suv och lätta lastbilar.

Listan är lång på exklusiva bilar som valt att köra med konan. För att du ska känna dig extra trygg så har vi valt att demonstrera racerförarens Dennis Martinsson som kör med den populära fälgmodellen ABS355 med ABS360. Bilen har över 700 hästkrafter!

Det här är ett säkert och robust system som funnits på den svenska marknaden sedan 2005. ABS-KONAN även kallad ABS360 är populär i branschen hos verkstäder och motorentusiaster.
 

Kan man montera det själv?

Vi avråder dig som lekman att ändra bultindelning. Systemet måste anpassas med ett specialverktyg som ställer in konan med 2 tons pressvikt. Det kräver hög precision med mätinstrument som bara ett proffs kan utföra. Det finns tyvärr mindre seriösa aktörer som ”knackar” in konan, detta är dock något vi avråder dig från att göra, det kan medföra allvarliga brister samt att du förlorar din rätt att åberopa garantin – se därför till att montera ABS360 hos en godkänd och certifierad partner.

Patentet har monterats hos våra bilkunder som äger följande bilmärken;

ALFA ROMEO, AUDI, BMW, CHEVROLET, CHRYSLER, CITROEN, DACIA, DAEWOO, DODGE , FIAT, FORD, HONDA, HUMMER, HYUNDAI, ISUZU, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, MAZDA, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, SAAB, SEAT, SKODA, SMART, SSANGYONG, SUZUKI, TOYOTA, VOLKSWAGEN, VOLVO samt Tesla (Modell 3, X, Y och S).

Bra att veta:

Kallas i folkmun för ”variabelt bultmönster” ”kona” 360-kona” ABS360”.

Kundbilder på bilar som använder ABS360 ©

ABS360

fancybox