Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Köp dubbdäck till billiga priser online

ABS Wheels är experter på dubbdäckDubbdäck

Funderar du på att köpa dubbdäck? Kanske har du tagit hjälp av Däckväljaren och den har indikerat att dubbdäck är rätt däck för dig.

Är mönsterdjupet tillräckligt? Det är lag på att ha minst 3 millimeters mönsterdjup på vinterdäck.

Vi på ABS Wheels kan det mesta som är värt att kunna om dubbdäck. Vi hjälper dig att välja ut rätt däck för ditt fordon. Har du frågor om val av dubbdäck hjälper vi dig gärna att svara på dem. Vi hjälper dig också gärna att byta från sommardäck till dubb eller andra typer av vinterdäck.

Varför är dubbdäck bra?

Däck med dubbar ger dig det där extra greppet, förbättrade bromsegenskaper och förbättrade köregenskaper som du behöver för att ta dig fram på snö och is säkert. De har specialtillverkade gummiblandningar och däckmönster för att hantera kalla temperaturer där vinterväglag råder. Mönstret är flexibelt nog för att hindra snö från att fastna i hjulet och förbättrar greppet på is.

Tester har visat att till och med i mycket låga farter blir bromssträckan en halv till en hel billängd kortare än med ett identiskt fordon utrustat med friktionsdäck.  Utan dubbar så ökar du risken för att sladda i kurvorna och hamna utanför vägbanan. Därför ska du köpa dubbdäck med bra mönster!

De största nackdelarna med vinterdäck dubbdäck?

Det finns dock nackdelar med våra kära dubbar. Enligt forskning från Chalmers leder dubbarna till luftburna dödsfall. Samtidigt som annan forskning visar att det istället räddar liv. Vi på ABS Wheels anser att du ska köra med dubbar! Det är säkrast. Tänk på att det finns nya regler i samband med corona, du kan nu ha dubbade däck fram till 30 april. 

TIPS: Sök däck som bland annat är godkända för perioden 1 december till 31 mars. Vårt tips är att inte fastna så mycket på priset, tänk istället på säkerheten. Däck får enligt lag (på vintern) vara dubbfria vinterdäck eller dubbade vinterdäck. Alternativen utan dubbar kan ha olika namn som dubbfria däck eller odubbade vinterdäck. Oavsett om du väljer premium eller budget när du väl ska byta, så bör du i alla fall välja rätt däck för bilen. Säkerheten är viktigast!

fancybox