Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Nokian Dubbdäck

Köp dina Nokian dubbdäck billigt på ABS Wheels.

Som stolt partner och återförsäljare av Nokian dubbdäck kan vi gladeligen presentera deras fantastiska dubbdäck! Nokian har enastående grepp på is och snö, excellenta bromsegenskaper och hög komfort. Nokian dubbdäck är marknadens absolut bästa och säkraste vinterdäck. Flera år i rad har man korat Nokian vinterdäck till testvinnaren och det mest framgångsrika dubbdäcket på vinterdäcksmarknaden. Gummiblandningen har utformats speciellt till nordiska körförhållanden och med många lameller såsom bromskraftförstärkare är inbromsningen säker på alla vintervägar. Förutom det är Nokian Hakkapeliitta väldigt miljövänlig med låg slitagenivå och lågt rullmotstånd. 

Varför du ska köpa Nokian dubbdäck?!

För företaget så är det extremt viktigt att de kan testa sina produkter ordentligt innan de släpper ut dem på marknaden. Därför testas deras däck under verkliga förhållanden.  På detta sätt försäkrar man sig om att däcken fungerar utan problem i alla typer av miljöer och under olika typer av förhållanden. Nokian dubbdäck (avdelning) arbetar hela tiden för att det ska bli lättare för alla människor att resa och även transporteras. Företaget anser också det vara viktigt att ta ett miljömässigt ansvar. Detta har inneburit att de lanserat ett däck som skapats och tillverkats helt utan oljor som är skadliga. De arbetar även hela tiden för att tillverka däck med lågt rullmotstånd. Detta för att ju lägre rullmotstånd ett däck har, desto mindre bränsleförbrukning blir det. Det i sin tur är bättre för miljön.

Mer om Nokian vinterdäck

I vårt svenska klimat är dubbdäck ett måste. Att välja Nokian dubbdäck har många fördelar. I Sverige har vi en lag som säger krav på vinterdäck, eller likvärdig utrustning mellan 1 december och 31 mars om det råder så kallad vinterväglag.  Om du kör med dubbdäck, så är dessa tillåtna under perioden 1 oktober och 15 april, men kan brukas om det råder vinterväglag eller förväntas bli det. Det är alltid polisen på plats som avgör vad som är vinterväglag. Nokian däck är skapade för det hårda nordiska klimatet och är ett bra val för din bil.

De senaste åren har vi haft många vintrar med mycket snö, som kräver däck av god kvalitet. Att välja Nokian dubbdäck gör att du får en uppsättning vinterdäck som tål att köras med. Du kan välja Nokian vinterdäck med dubbar eller så kallade friktionsdäck. Fördelen med Nokian friktionsdäck är att dessa kan du använda längre. Montera dem tidigt på hösten och låt dem sitta kvar långt in på våren. De kan användas året om, men då de är främst avsedda som vinterdäck så bör du byta. På sommaren slits nämligen dubbfria Nokian vinterdäck snabbare och köregenskaperna kan försämras.

Vilken typ av Nokian dubbdäck som passar din bil beror på rådande omständigheter. Utgå från vilka förutsättningar just du har, samt vad för användningsområde och egenskaper din bil har. Vinterdäckens mönstring är lämpad för vårt väglag, samt att Nokian vinterdäck består av en gummiblandning som tål extrem långa temperaturer.

När blev dubbdäck vanligt i Sverige?

Dubbdäck är något som blev vanligt under 1960-talet och dess egenskaper kommer allra bäst fram på vägar som är isiga. Nokian dubbdäck är ett bra val för dig som känner dig lite osäker att köra på vintervägar.

Det finns flera Nokian modeller att välja mellan. Bland annat;

Nokian Hakkapeliitta 8 är ett dubbdäck som är mycket framgångsrikt på vinterdäcksmarknaden. Detta är ett Nokian vinterdäck som har vunnit flera motortidningars däcktester runt om i världen. Däcket har överlägsna greppegenskaper, ger lägre bränsleförbrukning och ger dig en stabil och exakt styrrespons.

Nokian Hakkapeliitta R2 är ett dubbfritt vinterdäck med en hög komfort och säkerhet. Detta Nokian vinterdäck ger överlägsna köregenskaper på både barmark och på våta vägar.

Nokian Hakkapeliitta 7 är ett dubbdäck som ger utmärkt grepp på vägar som är våta eller är täckta med snö och is. Det ger dig en mjuk komfort och är både lättrullande och tyst. Detta Nokian vinterdäck är en mångfaldig testvinnare.

Nokian WR D3 och Nokian WR A3 är däck som är pålitliga på både våta och snöiga vägar men även på barmark. Detta är lättrullande däck, som sparar på både miljö och bränsle.

Om du använder dig av antisladdsystem så kan du använda vinterdäck utan dubbar, men Nokian vinterdäck däck med dubbar ger bättre grepp, samt att trafikverket har påvisat att dödsrisken på hala vägar vintertid och utan antisladdsystem näst intill blir halverat med dubbdäck.

Väljer du att köpa dubbfria vinterdäck är det viktigt att du väljer Nokian vinterdäck för nordiska förhållanden.  Väljer du däck som är mer för centraleuropeiska förhållande, så håller de inte samma höga krav som våra nordiska vinterförhållanden ställer på våra däck. De har istället riktat in sig på egenskaper som våtgrepp och köregenskap istället för vintergrepp.

Står du i valet av att köpa Nokian vinterdäck med eller utan dubbar så lönar det sig att fundera över vissa frågor. Hur mycket kör du, på vilka typ av vägar och hur erfaren är du av vinterkörning? Har du extra utrustning så som antisladd och ABS-bromsar? Om du kör mycket på isiga vägar, så är nokian dubbdäck ett givet val. Dubbfria vinterdäck passar bättre på vägar som är snöiga. Oavsett om du väljer vinterdäck med eller utan dubbar, så är det även viktigt att du anpassar körstilen på vintern. Kör lugnt, anpassa hastigheten efter väglaget och se till att du har gott om tid när du ska ge dig iväg.

Varje vinter bör du även se över de befintliga vinterdäck som du har. Det blir alltid ett naturligt slitage på alla vinterdäck. Rejält slitna vinterdäck, kräver längre bromssträcka, vilket kan vara extremt farligt under vinterhalvåret. Det krävs cirka tio gånger längre nödbromsning för att stanna på polerad is, mot vad det gör om det är en torr sommarväg.

Hur lång livslängd du får på dina vinterdäck beror bland annat på din körstil och vad du har för hastighet. Andra faktorer är årstiden, vilken sorts bil du har samt vilken inbyggd slitstyrka däcket har.

Hitta fler däck från Nokian:Nokian logotyp

Nokian dubbdäck
Nokian sommardäck
Nokian friktionsdack
  
 
fancybox