NOKIAN NORDMAN 8 DUBBDÄCK


Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt ringtryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonets prestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck. Genom att se till att däcken är rätt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka säkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Kör långt och säkert med nya däck

Livslängden på ett nytt dubbdäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt NOKIAN NORDMAN 8-dubbdäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av NOKIAN-dubbdäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Få ut mer av dina NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck

För att öka livslängden på dina nya NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck och optimera deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck regelbundet kontrollera däcktrycket, rotera däcken, köra försiktigt, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckinspektioner. Genom att följa dessa åtgärder kan du inte bara förlänga dubbdäckens livslängd utan också spara pengar på lång sikt, samtidigt som du säkerställer en trygg och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck på rätt sätt för att få ut det bästa av deras prestanda och hållbarhet.

Fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - Extra skydd och hållbarhet för dina hjul! Upptäck däck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa dubbdäck har en extra gummiplastkant längs sidorna som ger ett effektivt skydd för fälgarna mot trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket träffar en kant absorberar fälgkantsskyddet stöten och hindrar fälgen från att repas eller bucklas. Resultatet är en förlängd livslängd för både däck och fälgar, samt en extra säkerhetsnivå för ditt fordon. Letar du efter dubbdäck med fälgkantsskydd? Håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Välj kvalitet för en bekymmersfri körupplevelse!

Gummit i dina dubbdäck åldras

Gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de sitter monterade på din bil. Åldrandet av gummit påskyndas av dessa faktorer. Därför kan dubbdäcken vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Med gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, vilket också kan påverka bränslekonsumtionen och göra dem mer bullriga än nya däck. Genom att välja ett nytt däck från NOKIAN kan du effektivt förebygga alla risker förknippade med gamla däck och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil och välj det bästa dubbdäcket från NOKIAN för att öka säkerheten och prestandan på vägarna.

NOKIAN NORDMAN 8 Dubbdäck

205/65R15 99T Nokian NORDMAN 8 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1029 kr
Köp nu
NOKIAN NORDMAN 8 Dubbdäck

215/60R16 99T Nokian NORDMAN 8 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1279 kr
Köp nu
NOKIAN NORDMAN 8 Dubbdäck

225/45R19 96T Nokian NORDMAN 8 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1704 kr
Köp nu
NOKIAN NORDMAN 8 Dubbdäck

255/40R18 99T Nokian NORDMAN 8 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1679 kr
Köp nu

Får jag köra med dubbdäck överallt?

Vissa av våra storstäder har gator där det råder dubbdäcksförbud.

Vilket lufttryck bör jag ha i mina NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen

Finns NOKIAN NORDMAN 8 på den svenska marknaden?

Hos ABS Wheels finns möjligheten att köpa dina NOKIAN NORDMAN 8 dubbdäck. Vårt breda sortiment av dubbdäck hålls alltid tillgängligt på lagret och vi erbjuder attraktiva priser samt snabb leverans.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox