Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Pirelli Dubbdäck

Skaffa nya Pirelli dubbdäck billigt.

Pirelli har riktigt bra däck med en stor kollektion för stadsbilar, mellanklass bilar och sportbilar. Pirelli har märken som exemelvis Ice Zero där antalet dubb har dubblerats gentemot ett vanligt dubbdäck. Vill du köra säkert ska du därför välja något vinterdäck ur pirellis utbud. Pirelli dubbdäck är optimerade för snö, is och stora inbromsningar. ABS Wheels erbjuder alla pirelli dubbdäck till ett av sveriges bästa priser tack vare mycket goda samarbeten.
 

Världens femte största tillverkare av däck är Pirelli

Pirelli grundades av Giovanni Battista Pirelli 1872. Företaget tillverkade sitt första bildäck 1901 och Pirelli växte sig snabbt stor. Man byggde fabriker utomlans och Pirelli började med att leverera däck till tävlingar. Under 1920-talet var det flera förare som använde Pirellis däck till sina bilar. 1927 kom det första specialtillverkade däcket för racing att tillverkas av Pirelli. Företaget växte sig allt större under 1950-1970 och flera produktionsanläggningar startades. Företaget köpte även upp den tyska däcktillverkaren Veith. Under början av 1990-talet genomgick Pirelli en omstrukturering och återlanserades samtidigt internationellt. Dessutom passade man på att lansera det högpresterande däcket Pirelli P Zero.

Utöver att tillverka pirelli däck, så har Pirelli fram till 2004 tillverkat elkablar. Idag finns Pirelli i över 160 länder och de har 22 däcktillverkningsanläggningar på fem kontinenter. Varje år tar Pirelli tre procent av sina intäkter och investerar i forskning för att förbättra kvaliteten, säkerheten och miljöpåverkan vilket innefattar pirelli dubbdäck, friktionsdäck och sommardäck.

Pirelli har en lång historia inom racing och levererar däck till bland annat Formula 1™. Pirelli tillverkar däck till motorfordon, industriella fordon och motorcyklar.Pirelli dubbdäck

Pirelli designar sina dubbdäck utifrån att anpassa den till bilen, och det tar i genomsnitt tre år för dem att utveckla ett nytt dubbdäck. Detta då de hela tiden testar däcket, gör förändringar samt testar den på olika bilmodeller. Pirelli är en av de däcktillverkare som är bland de bästa när det kommer till tillverkning av högkvalitativa däck. Pirelli samarbetar med 36 bilmärken och anpassar däcken efter dessa. Pirelli har ledorden kvalitet och prestanda. Det betyder att med ett däck från Pirelli får du ett däck som ger dig ökad körglädje och en fantastisk körupplevelse.

När det kommer till pirelli dubbdäck så kan du välja mellan dessa:

WINTER SOTTOZERO™ 3

Detta däck är dedikerat för premiumbilar. Ett däck som ger dig bra vinterprestanda under de olika vinterförhållanden som kan uppstå.

ICE ZERO™

Detta är ett Pirelli dubbdäck, som utvecklats för att öka prestandan på is. Den är bra under våra nordiska vintrar och ger dig säkerhet och kontroll.

WINTER SNOWCONTROL™ SERIE II

Detta däck från Pirelli är designad att passa stadsbilar och kompakta bilar. Ger bra väggrepp och säkerhet på vintervägar.

WINTER SOTTOZERO™ SERIE II

Detta däck har utmärkta väghållningsegenskaper, såväl på snö som våta underlag.

WINTER CARVING™ EDGE

Ett dubbdäck från Pirelli, designad för de mest extrema av väderförhållanden vilket garanterar dig ett utmärkt väggrepp.

WINTER ICECONTROL

Detta däck är utvecklat i Sverige, för att säkerställa att de klarar av våra vinterförhållanden likväl vintervägar i övriga Norden. Ger dig trygghet och prestanda på is och snö, men även på vått och torrt väglag.

SCORPION™ ICE & SNOW

Ett däck som säkerställer optimalt väggrepp på både våta och torra underlag.

SOTTOZERO™ 3

Det perfekta däcket för alla typer av vinterförhållanden.

Oavsett om du väljer ett Pirelli dubbdäck eller vinterdäck, så får du ett däck som du kan känna sig säker med ute på våra vintervägar.

Hitta fler däck från Pirelli:pirelli logotyp

Pirelli sommardäck
Pirelli friktionsdäck
Pirelli dubbdäck  

fancybox