Pirelli däck, köp billigt online

Pirelli är ett av de äldsta och största däckföretagen i världen. Företaget grundades redan 1872 av mannen som även gett sitt namn till företaget – Giovanni Battista Pirelli. Idag är det världens femte största företag i branschen. I italien anses Pirelli däck vara en pionjär inom däck.

Men trots att det grundades på 1870-talet skulle det dröja fram till 1901 innan de kunde presentera sitt första däck i utbudet. I början av företagets historia tillverkades nämligen andra gummiartiklar.

Ända fram till 2004 hade även Pirelli produktion av elkablar. Detta i sådan utsträckning att de var en av största producenterna under vissa perioder. Denna del av företaget såldes 2004 och idag är det just däck som är företagets fokus.

Med erfarenhet från Racing

Tidigt började man samarbeta med flera racingteam och levererade däck till ett flertal olika tävlingar. I och med att de hade speciellt fokus på racing lade de även mycket av tiden på utveckling av dessa däck. Ett resultat kan tas från 1927 då man tillverkade ett däck som var specialkonstruerat för just racing. Det hade namnet Superflex Stella Bianca. Idag är det en självklarhet att olika däck används vid racing mot på vanliga personbilar. Men detta var alltså något som växte fram som ett initiativ av Pirelli. Flera år var de även ensamma däckleverantörer till Formula1.

Just utveckling och innovativa lösningar har gått som en röd tråd genom företagets utveckling. De har som policy att avsätta 3% av alla intäkter till forskning och utveckling och i genomsnitt tar det utvecklarna hela tre år innan de är så pass nöjda att de släpper ut ett nytt däck på marknaden.

De erfarenheter de har från racingbanorna har även applicerats på utvecklingen av personbilsdäck. Ett tydligt exempel är Pirelli P Zero Silver som lanserades 2011. Det är ett däck som används på personbilar men som har en teknologi med stark inspiration från de däck som används på F1-banorna.

Idag har företaget samarbete med över 35 olika biltillverkare och skapar däck utifrån behov, standard och kvalité. Deras ledord är just Kvalité och Prestanda vilket passar bra in på de däck som produceras. Konkurrenter till Pirelli är Continental, Goodyear och MichelinPirelli Cinturato P7 Blue fick delad andra plats i Aftonbladets, Teknikens Världs och Auto Motor & Sport sommardäcktester år 2016!  Ett annat bra däck som är relativt ny men ändå är värd att läsa mer om är Pirelli Cinturato p1 verde.

Pirelli däcktester och resultat

  • Inom kategorin dubbdäck så kom Pirelli i andra plats på vibilägares däcktest.
  • Inom kategorin  friktionsdäck så kom Pirelli i andra plats på Aftonbladets vinterdäcktest 2015
  • Inom kategorin sommardäck så kom Pirelli i tredje plats hos Råd&Rön
Pirelli hjulPirelli

Välj vilken typ av körning nedan:
fancybox