GOODYEAR WRANGLER HP SOMMARDÄCK


Minimera risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar, påverkas sommardäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina sommardäck för en säkrare körupplevelse på våta vägar.

Vad avgör om GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck passar på mina fälgar?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Gummit i dina sommardäck åldras

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra sommardäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya sommardäck. Genom att välja nya däck från GOODYEAR kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja GOODYEAR-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

Nya sommardäck från GOODYEAR WRANGLER HP räcker länge

Det är flera faktorer som påverkar sommardäckets livslängd, inklusive däckets kvalitet, körförhållanden och körstil. Generellt sett kan ett högkvalitativt nytt däck förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller mer. Det betyder att med normal körning kan du använda ett nytt sommardäck i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Med omsorg om ditt GOODYEAR WRANGLER HP-däck kommer du att uppleva säkerhet och tillförlitlighet under hela dess livslängd. Upptäck vårt sortiment av GOODYEAR-sommardäck för att välja högkvalitativa alternativ som ger en smidig körupplevelse och långvarig prestanda.

Lagade sommardäck är aldrig lika säkra som nya sommardäck

När du överväger att reparera dina gamla däck kontra att köpa ett nytt GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck finns det flera fördelar med det senare alternativet. Genom att investera i nya sommardäck från GOODYEAR WRANGLER HP kan du uppleva ökad säkerhet på vägarna med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt sommardäck. Dessutom har GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom erbjuder nya däck garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så investera i ett nytt GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck för en smidigare och mer tillförlitlig körupplevelse.

GOODYEAR WRANGLER HP Sommardäck

235/70R16 106H Goodyear WRANGLER HP (AL
D D 71
9-11 dagars leverans

1725 kr
Köp nu
GOODYEAR WRANGLER HP Sommardäck

255/65R16 109H Goodyear WRANGLER HP (AL
D C 72
9-11 dagars leverans

1906 kr
Köp nu
GOODYEAR WRANGLER HP Sommardäck

275/55R17 109V Goodyear WRANGLER HP (AL
C D 72
8-10 dagars leverans

2072 kr
Köp nu
GOODYEAR WRANGLER HP Sommardäck

275/65R17 115H Goodyear WRANGLER HP (AL
D C 72
9-11 dagars leverans

2179 kr
Köp nu
GOODYEAR WRANGLER HP Sommardäck

275/60R18 113H Goodyear WRANGLER HP (AL
C D 72
8-10 dagars leverans

2221 kr
Köp nu

Vad kostar ett GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck hos ABS Wheels?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.

När ska man ha sommardäck 2024?

Efter den 31 mars är det möjligt att övergå till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, så länge inte vinterväglag råder. Vinterväglag anses vara när det förekommer snö, is, snöslask eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om vinterväglag är rådande på den specifika plats där du befinner dig.

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning GOODYEAR WRANGLER HP sommardäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett tryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta varierar beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten valet av tryck. Följ alltid tillverkarens rekommendationer, vanligtvis återfinns de i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa riktlinjer är viktiga för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet på vägen.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox