CONTINENTAL WINTERCONTTS810S FRIKTIONSDÄCK


Ett nytt friktionsdäck är säkrare än ett lagat friktionsdäck

Att välja ett nytt CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck istället för att reparera det gamla har flera fördelar. För det första ger nya friktionsdäck ökad säkerhet på vägen med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt friktionsdäck. För det andra har CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket sparar pengar på lång sikt. Dessutom kommer nya däck med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så välj att investera i ett nytt CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck för en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

Kan jag ha CONTINENTAL friktionsdäck i bak och andra däck fram?

Det är dåligt att blanda olika fabrikat av friktionsdäck på ett fordon av flera anledningar. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet är det bäst att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen.

Håll dina CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck rena

Söker du efter ett sätt att förlänga livslängden på dina däck? Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta är särskilt viktigt under vinterhalvåret då asfalt, kemikalier och salt stänker upp på dina däck från vägbanan. Genom att regelbundet rengöra dina CONTINENTAL-friktionsdäck med antingen speciella medel och borstar eller en vanlig diskborste och diskmedel, kan du förlänga deras livslängd och optimera deras prestanda. Kombinera detta med rätt förvaring och försiktig körning för att säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Välj CONTINENTAL-friktionsdäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

Så ser du friktionsdäckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur viktigt är det för din säkerhet och prestanda på vägarna? Ett däcks hastighetsindex är en kod som anger den maximala tillåtna hastigheten för däcket. Detta kodas som en bokstav i kombination med friktionsdäckets storlek, som i exemplet "255/55 R16 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav motsvarar en specifik hastighet, standardiserad enligt internationella regler. Till exempel representerar "V" en maximal hastighet på 240 km/h. Att välja CONTINENTAL däck med rätt hastighetsindex, som matchar eller överstiger fordonets topphastighet, är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet under körning. Utforska vårt sortiment av CONTINENTAL-friktionsdäck för att hitta de som passar bäst för din körstil och behov.

friktionsdäck åldras

Gummit som dina däck är tillverkade av är i allra högsta grad en färskvara. Friktionsdäck som sitter monterade på din bil får utstå både UV strålning från solen och temperaturväxlingar, detta påskyndar åldrandet av gummit. De kan alltså vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser helt och rent ut i övrigt. Med gamla däck så löper du större risk för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, det kan även påverka din bils bränslekonsumtion och så låter de i regel mer än nya däck. Med ett nytt friktionsdäck från CONTINENTAL förebygger du effektivt alla risker förknippade med gamla däck.

Continental WINTERCONTTS810S Friktionsdäck

205/55R17 95V Continental WinterContTS8
D C 72snögrepp
Snabb leverans

2230 kr
Köp nu
Continental WINTERCONTTS810S Friktionsdäck

235/40R18 95V Continental WinterContTS8
D C 72snögrepp
Snabb leverans

2471 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS810S Friktionsdäck

205/55R17 95V Continental WinterContact
D C 72snögrepp
4-6 dagars leverans

2523 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS810S Friktionsdäck

245/45R18 100V Continental WinterContac
D D 72snögrepp
10-12 dagars leverans

3131 kr
Köp nu

Vem producerar WINTERCONTTS810S?

CONTINENTAL är tillverkaren bakom däckmodellen WINTERCONTTS810S.

Hur länge räcker ett CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck?

I regel kan man säga att ett friktionsdäck har en livslängd på cirka 3500 till 5000 mil. Det är dock viktigt att notera att ett vinterdäck av typen friktion har längre långvarighet än ett dubbat däck. Flera faktorer påverkar detta. Ditt körsätt, förvaring av däcket när det inte används, hjulinställning på din bil och korrekt däcktryck är alla element som kan inverka på däckets hållbarhet.

Vad kostar ett CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck?

Vi tillämpar dynamisk prissättning och övervakar ständigt marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina CONTINENTAL WINTERCONTTS810S friktionsdäck. Genom våra stora inköp ser vi också till att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket ger korta leveranstider och hög tillgänglighet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox