CONTINENTAL ASC FRIKTIONSDÄCK


Kan jag ha CONTINENTAL friktionsdäck i fram och andra däck bak?

Blanda inte olika fabrikat av däck på ditt fordon - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Välj kvalitet - välj däck från CONTINENTAL för bästa resultat på vägarna.

Lagade friktionsdäck är aldrig lika säkra som nya friktionsdäck

När du väljer mellan att reparera dina gamla däck eller köpa ett nytt CONTINENTAL ASC friktionsdäck, finns det flera fördelar med att välja det senare alternativet. Genom att investera i nya friktionsdäck får du en tryggare körupplevelse med optimalt grepp och stabilitet på vägen. Reparationer kan vara temporära och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som helt nya friktionsdäck. Dessutom har CONTINENTAL ASC friktionsdäck vanligtvis längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket sparar pengar på lång sikt. Nya däck levereras också med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Satsa på ett nytt CONTINENTAL ASC friktionsdäck för en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

Håll dina CONTINENTAL ASC friktionsdäck rena

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Särskilt under vinterhalvåret är detta av största betydelse. Att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är avgörande för deras prestanda och livslängd. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att regelbundet rengöra dina CONTINENTAL-friktionsdäck och kombinera det med rätt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga deras livslängd. Ta hand om dina däck på bästa sätt och se till att de ger dig en säker och effektiv körupplevelse. Köp CONTINENTAL-friktionsdäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

Fälgkantsskydd på friktionsdäcken

Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är däck som är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Syftet med fälgkantsskyddet är att skydda fälgen mot skador vid kontakt med trottoarkanter eller andra hinder på vägen. Om däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta bidrar till att förlänga både friktionsdäckens och fälgens livslängd samtidigt som det ger en extra skyddsbarriär för fordonets hjul under körning. Om du letar efter friktionsdäck med fälgkantsskydd så ska du hålla utkick efter följande betäckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Kontrollera dina CONTINENTAL ASC friktionsdäck regelbundet

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll och avgörande för din säkerhet på vägen. För att säkerställa optimal prestanda och minska risken för olyckor bör du regelbundet inspektera dina CONTINENTAL ASC friktionsdäck. Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar däcktrycket, mönsterdjupet och övergripande skick minst en gång i månaden. Välunderhållna CONTINENTAL ASC friktionsdäck ger bättre hantering, förbättrad bränsleeffektivitet och ökad körtrygghet. Genom att hålla dina CONTINENTAL ASC friktionsdäck i gott skick, kan du njuta av en trygg och bekymmersfri körupplevelse på vägen.

CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

205/65 HR15 TL 99H CO ALL SEASON CONTACT XL
A B 72snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

1468 kr
Köp nu
CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

215/65 HR16 TL 102H CO ALL SEASON CONTACT XL
A B 72snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

1648 kr
Köp nu
CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

215/40 WR18 TL 89W CO ALL SEASON CONTACT XL
C B 72snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

1723 kr
Köp nu
CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

225/40 YR19 TL 93Y CO ALL SEASON CONTACT XL
C B 72snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

2423 kr
Köp nu
CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

275/40 YR19 TL 105Y CO ALL SEASON CONTACT XL
B B 73snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

2666 kr
Köp nu
CONTINENTAL ASC Friktionsdäck

245/35 YR19 TL 93Y CO ALL SEASON CONTACT XL
C B 72snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

2822 kr
Köp nu

Hur länge räcker ett CONTINENTAL ASC friktionsdäck?

I allmänhet kan man säga att ett dubbdäck har en förväntad livslängd på ungefär 3500 till 5000 mil. Det bör noteras att friktionsdäck håller längre än dubbdäck. Flera faktorer spelar in, inklusive ditt körsätt, korrekt förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck. Alla dessa aspekter kan påverka hur lång tid ett däck förblir användbart.

Vilket lufttryck bör jag ha i mina CONTINENTAL ASC friktionsdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett lufttryck på cirka 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde kan variera beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den förväntade lasten valet av tryck. Det är alltid rekommenderat att följa tillverkarens riktlinjer, vanligtvis hittar du dessa i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa anvisningar är avgörande för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet under din körning.

Kan jag köra ett CONTINENTAL ASC friktionsdäck på sommaren?

Ett CONTINENTAL ASC friktionsdäck (även kallat M+S, MS eller all-around) är designat som ett "året runt"-däck, vilket innebär att det kan användas även på sommaren. Dock är detta inte vår rekommendation. Däckets gummiblandning är främst optimerad för kallt vinterväglag. Om du använder det under sommaren riskerar du att uppleva längre bromssträckor, sämre väghållning, ökad bränsleförbrukning och snabbare slitning. För bästa prestanda och säkerhet rekommenderar vi att du väljer sommardäck när temperaturen stiger.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox