CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER FRIKTIONSDÄCK


Minska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar, påverkas friktionsdäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina friktionsdäck för en säkrare körupplevelse på våta vägar.

Kör säkert med nya CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck

När du överväger att reparera dina gamla däck kontra att köpa ett nytt CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck finns det flera fördelar med det senare alternativet. Genom att investera i nya friktionsdäck från CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER kan du uppleva ökad säkerhet på vägarna med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt friktionsdäck. Dessutom har CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom erbjuder nya däck garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så investera i ett nytt CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck för en smidigare och mer tillförlitlig körupplevelse.

Kontrollera dina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll, och det är avgörande att göra det regelbundet för att säkerställa din säkerhet på vägen. Som en allmän tumregel bör du inspektera dina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck minst en gång i månaden. Kom ihåg att kontrollera däcktrycket, mönsterdjup och övergripande skick under inspektionerna. Väl underhållna CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck säkerställer bättre hantering, bränsleeffektivitet och, viktigast av allt, minskar risken för olyckor.

Såhär förvarar du dina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck på rätt sätt

Förvaring av CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck - Så förlänger du deras livslängd: För att ge dina däck den längsta möjliga livslängden och bibehålla deras prestanda är korrekt förvaring avgörande. Ta första steget genom att noggrant rengöra däcken för att avlägsna smuts och vägrester. Därefter är det viktigt att placera däcken på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken, eftersom onödigt tryck kan deformera dem. Istället bör du förvara dem stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem från damm och fukt. Genom att ge dina däck rätt förvaring, kan du känna dig trygg att de är i toppskick när nästa säsong kommer. Utforska våra praktiska däckförvaringslösningar för att skydda dina friktionsdäck året runt.

Öka livslängden på dina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck

För att förlänga livslängden på nya CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck och få ut det bästa av deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Ett par saker du kan göra för att förlänga livslängden på dina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck är kontrollera däcktrycket regelbundet, undvik överbelastning, rotera friktionsdäcken, kör försiktigt, undvik överbelastning och undersök däcken regelbundet. Genom att följa dessa enkla tips kan du förlänga friktionsdäckens livslängd, spara pengar på lång sikt och samtidigt säkerställa en säker och effektiv körupplevelse.

CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER Friktionsdäck

295/40 VR20 TL 110V CO CROSS CONT WIN MO XL
D C 75snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

3897 kr
Köp nu
CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER Friktionsdäck

235/55R19 101H Continental CrossContWin
D C 72snögrepp
10-12 dagars leverans

3245 kr
Köp nu

Vilket däcktryck ska jag ha i mina CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen

Finns CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER på den svenska marknaden?

ABS Wheels saluför CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck. Vi har alltid lågt pris och ett stort sortiment av friktionsdäck på lager. Tack vare detta har vi snabb leverans till hela Sverige.

Får jag använda ett CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck på sommaren?

Ett CONTINENTAL CROSS CONTACT WINTER friktionsdäck (även kallat M+S, MS eller all-around) är designat som ett "året runt"-däck, vilket innebär att det kan användas även på sommaren. Dock är detta inte vår rekommendation. Däckets gummiblandning är främst optimerad för kallt vinterväglag. Om du använder det under sommaren riskerar du att uppleva längre bromssträckor, sämre väghållning, ökad bränsleförbrukning och snabbare slitning. För bästa prestanda och säkerhet rekommenderar vi att du väljer sommardäck när temperaturen stiger.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox