CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P FRIKTIONSDÄCK


Kontrollera dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck regelbundet

Däckinspektion är en avgörande del av fordonsunderhållet för att säkerställa din trygghet på vägen. För att optimera prestanda och minska olycksrisken bör du regelbundet inspektera dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck. Rekommendationen är att noga kontrollera däcktryck, mönsterdjup och allmänt skick minst en gång i månaden. Välunderhållna CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck ger överlägsen hantering, bränsleeffektivitet och ökad säkerhet under körning. Genom att hålla dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck i optimalt skick kan du njuta av en trygg och problemfri körupplevelse på vägarna. Tveka inte att inspektera och vårda dina däck regelbundet för din egen säkerhets skull.

Slitna friktionsdäck är farliga däck

Att köra med slitna friktionsdäck kan vara mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen. Slitna friktionsdäck förlorar sitt grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna friktionsdäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna friktionsdäck för att undvika farliga situationer och för att säkerställa en säker körupplevelse.

Det finns friktionsdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - För extra skydd och hållbarhet på vägarna! Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Denna smarta funktion syftar till att skydda fälgen från skador vid kontakt med trottoarkanter eller hinder på vägen. Fälgkantsskyddet absorberar stötar och förhindrar repor eller bucklor på fälgen, vilket förlänger både friktionsdäckens och fälgens livslängd. Säkerhet och långvarighet blir ett extra plus för dina hjul under körning. Letar du efter friktionsdäck med fälgkantsskydd? Håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Upptäck sortimentet från CONTINENTAL för ett tryggare och mer hållbart köräventyr!

Minska risken för vattenplaning med rätt åtgärder

När mönsterdjupet blir lägre så påverkas friktionsdäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och bildar en riskabel vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minimera risken för vattenplaning, är det viktigt att regelbundet inspektera friktionsdäckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Se till att ta hand om dina däck för att hålla dig säker på våta vägar.

Förläng livslängden på dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck

För att öka livslängden på dina nya CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck och få ut bästa möjliga prestanda är det viktigt att korrekt ta hand om dem. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck regelbunden kontroll av däcktrycket, köra försiktigt, rotation av däcken, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckundersökningar. Genom att följa dessa tips kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd, utan även spara pengar på sikt och garantera en säker och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck på rätt sätt för att optimera deras prestanda och hållbarhet.

CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

215/50R19 93T Continental WinterContact
C B 72snögrepp
Snabb leverans*

3065 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

215/50R19 93T Continental WinterContact
C B 72snögrepp
4-6 dagars leverans

3102 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

255/55R19 111H Continental WinterContac
B B 73snögrepp
4-6 dagars leverans

3863 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

265/45R21 108V Continental WinterContac
B B 73snögrepp
4-6 dagars leverans

4610 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

265/45R20 108T Continental WinterContac
B B 73snögrepp
4-6 dagars leverans

4569 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

295/45R20 114V Continental WinterContac
C B 75snögrepp
4-6 dagars leverans

4767 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

265/40R22 106V Continental WinterContac
C B 73snögrepp
4-6 dagars leverans

5380 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P Friktionsdäck

215/50R19 93T Continental WinterContact
C B 72snögrepp
10-12 dagars leverans

2077 kr
Köp nu

Får jag använda ett CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck på sommaren?

Ett CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck (även kallat M+S, MS eller all-around) är designat som ett "året runt"-däck, vilket innebär att det kan användas även på sommaren. Dock är detta inte vår rekommendation. Däckets gummiblandning är främst optimerad för kallt vinterväglag. Om du använder det under sommaren riskerar du att uppleva längre bromssträckor, sämre väghållning, ökad bränsleförbrukning och snabbare slitning. För bästa prestanda och säkerhet rekommenderar vi att du väljer sommardäck när temperaturen stiger.

Var kan jag köpa CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck?

Hos ABS Wheels har du möjligheten att förvärva dina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck. Vi upprätthåller alltid ett omfattande sortiment av däck på vårt lager och erbjuder bra priser tillsammans med snabba leveranser.

Vilket lufttryck ska jag ha i mina CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 850 P friktionsdäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox