CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 FRIKTIONSDÄCK


friktionsdäck åldras

Gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de sitter monterade på din bil. Åldrandet av gummit påskyndas av dessa faktorer. Därför kan friktionsdäcken vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Med gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, vilket också kan påverka bränslekonsumtionen och leda till mer ljud än nya däck. Genom att välja ett nytt CONTINENTAL-däck kan du effektivt förebygga alla risker förknippade med gamla däck och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Sök det bästa friktionsdäcket för din bil från CONTINENTAL idag.

Öka livslängden på dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck

För att förlänga livslängden på dina nya CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck och maximera deras prestanda är det viktigt att korrekt ta hand om dem. Följ dessa enkla tips för att förlänga livslängden på dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck regelbundet kontrollera däcktrycket, köra försiktigt, rotera däcken, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckinspektioner. Genom att följa dessa åtgärder kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd utan också spara pengar på lång sikt, samtidigt som du säkerställer en säker och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck på rätt sätt för att få ut det bästa av deras prestanda och hållbarhet.

Kontrollera dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll, och det är avgörande att göra det regelbundet för att säkerställa din säkerhet på vägen. Som en allmän tumregel bör du inspektera dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck minst en gång i månaden. Kom ihåg att kontrollera däcktrycket, mönsterdjup och övergripande skick under inspektionerna. Väl underhållna CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck säkerställer bättre hantering, bränsleeffektivitet och, viktigast av allt, minskar risken för olyckor.

Ska man välja dubb eller friktionsdäck?

Står du inför valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några starka argument som talar för att friktionsdäck kan vara det överlägsna alternativet. Med friktionsdäck kan du njuta av en tystare och mer bekväm körning, särskilt på torra vägar. Dessa däck erbjuder inte bara komfort, utan deras lägre rullmotstånd kan även öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen, vilket är bra för miljön. Dessutom kan du vara trygg i vetskapen om att friktionsdäck inte skadar vägytan och minskar risken för störande buller och onödiga luftföroreningar. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, tack vare förbättrad vattendränering och grepp, gör dem till ett klokt val för säkerhet och körglädje. Utforska vårt breda sortiment av CONTINENTAL friktionsdäck för att göra ett smart och medvetet däckval.

Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha flera negativa konsekvenser, vilket påverkar både fordonets prestanda och din säkerhet på vägen. Några av de huvudsakliga konsekvenserna är Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsle-ekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer. Rätt uppumpade CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck förbättrar inte bara fordonsprestanda utan bidrar även till en säkrare körupplevelse för dig och andra på vägen.

CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 Friktionsdäck

255/55R18 109T Continental VikingContac
C D 72snögrepp
Snabb leverans*

1454 kr
Köp nu

Vad kostar ett CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.

Var kan man köpa CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck?

Hos ABS Wheels finns möjligheten att köpa dina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck. Vårt breda sortiment av friktionsdäck hålls alltid tillgängligt på lagret och vi erbjuder attraktiva priser samt snabb leverans.

Vilket lufttryck ska jag ha i mina CONTINENTAL VIKING CONTACT 6 friktionsdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett lufttryck på cirka 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde kan variera beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den förväntade lasten valet av tryck. Det är alltid rekommenderat att följa tillverkarens riktlinjer, vanligtvis hittar du dessa i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa anvisningar är avgörande för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet under din körning.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox