CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT FRIKTIONSDÄCK


Kör inte på för gamla friktionsdäck

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra friktionsdäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya friktionsdäck. Genom att välja nya däck från CONTINENTAL kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja CONTINENTAL-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

Ett nytt friktionsdäck är säkrare än ett lagat friktionsdäck

Att köpa ett nytt CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck istället för att reparera det gamla har flera fördelar. För det första, nya friktionsdäck ger ökad säkerhet på vägen eftersom de erbjuder optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan ibland bara vara temporära lösningar och kan inte garantera lika pålitlig prestanda som ett helt nytt friktionsdäck. För det andra, nya CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck har oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom kommer nya däck med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Att välja att investera i ett nytt CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck kan ge dig en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

Valet mellan dubb och friktion

Står du inför beslutet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några starka anledningar att överväga friktionsdäck som det bästa alternativet. Friktionsdäck erbjuder inte bara en tystare och mer bekväm körupplevelse, särskilt på torra vägar, utan deras lägre rullmotstånd kan också öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen, vilket är bra för miljön. Dessutom minskar risken för vägskador, buller och onödiga luftföroreningar. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, tack vare förbättrat vattendränering och grepp, gör friktionsdäck till ett klokt val för både säkerhet och körglädje. Upptäck vårt breda sortiment av CONTINENTAL friktionsdäck för att göra ett välgrundat och miljövänligt däckval.

Håll koll på däckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur viktigt är det för din säkerhet och prestanda på vägarna? Ett däcks hastighetsindex är en kod som anger den maximala tillåtna hastigheten för däcket. Detta kodas som en bokstav i kombination med friktionsdäckets storlek, som i exemplet "255/55 R16 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav motsvarar en specifik hastighet, standardiserad enligt internationella regler. Till exempel representerar "V" en maximal hastighet på 240 km/h. Att välja CONTINENTAL däck med rätt hastighetsindex, som matchar eller överstiger fordonets topphastighet, är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet under körning. Utforska vårt sortiment av CONTINENTAL-friktionsdäck för att hitta de som passar bäst för din körstil och behov.

Fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är däck som är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Syftet med fälgkantsskyddet är att skydda fälgen mot skador vid kontakt med trottoarkanter eller andra hinder på vägen. Om däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta bidrar till att förlänga både friktionsdäckens och fälgens livslängd samtidigt som det ger en extra skyddsbarriär för fordonets hjul under körning. Om du letar efter friktionsdäck med fälgkantsskydd så ska du hålla utkick efter följande betäckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT Friktionsdäck

265/60 HR18 TL 110H CO 4X4 WIN CONT MO ML
D C 73snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

2576 kr
Köp nu
CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT Friktionsdäck

235/55R17 99H Continental 4x4WintCont *
D D 72snögrepp
4-6 dagars leverans

2704 kr
Köp nu
CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT Friktionsdäck

215/60R17 96H Continental 4x4WintCont F
F E 72snögrepp
10-12 dagars leverans

2547 kr
Köp nu
CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT Friktionsdäck

235/65R17 104H Continental 4x4WintCont
D D 72snögrepp
10-12 dagars leverans

2744 kr
Köp nu
CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT Friktionsdäck

235/65R17 104H Continental 4x4WintCont
D C 72snögrepp
10-12 dagars leverans

2783 kr
Köp nu

Vilket lufttryck ska jag ha i mina CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

Får jag köra med mitt CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck på sommaren?

Ett CONTINENTAL 4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck, även kallat M+S, MS eller all-around, är utformat som ett "året runt"-däck, vilket innebär att det kan användas även på sommaren. Men det är viktigt att notera några aspekter. Däckets gummi-komposition är främst optimerat för kalla vinterväglag och kan därför påverka prestandan under sommarsäsongen. Användning av detta däck på sommaren kan resultera i längre bromssträckor, nedsatt väghållning, ökad bränsleförbrukning och ökat slitage. För att uppnå bästa prestanda och säkerhet rekommenderas att överväga särskilda sommardäck när temperaturen stiger.

Från vilken däcktillverkare kommer 4X4 WINTER CONTACT?

4X4 WINTER CONTACT friktionsdäck tillverkas av CONTINENTAL.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox