CONTINENTAL ICECONTACT2 DUBBDÄCK


Hur vet jag vilket dubbdäck som passar min bil?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Fälgkantsskydd på dubbdäcken

Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är däck som är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Syftet med fälgkantsskyddet är att skydda fälgen mot skador vid kontakt med trottoarkanter eller andra hinder på vägen. Om däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta bidrar till att förlänga både dubbdäckens och fälgens livslängd samtidigt som det ger en extra skyddsbarriär för fordonets hjul under körning. Om du letar efter dubbdäck med fälgkantsskydd så ska du hålla utkick efter följande betäckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Du kan köra länge på nya däck

Livslängden på ett nytt dubbdäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt CONTINENTAL ICECONTACT2-dubbdäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av CONTINENTAL-dubbdäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Minska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar på dubbdäcken, försämras deras förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna dubbdäck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina däck för att garantera en säker körupplevelse på våta vägar.

Inspektera dina CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll och avgörande för din säkerhet på vägen. För bästa resultat bör du regelbundet inspektera dina CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck. Vi rekommenderar att du kontrollerar däcktrycket, mönsterdjup och övergripande skick minst en gång i månaden. Välunderhållna CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck förbättrar hanteringen, bränsleeffektiviteten och minskar risken för olyckor. Säkerställ att du inspekterar dina CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck för att njuta av en trygg och bekväm körupplevelse.

CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

275/50R21 113T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1863 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

255/55R18 109T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1829 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

265/55R19 113T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1829 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

295/40R20 110T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1954 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

235/65R19 109T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1954 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

275/40R20 106T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

1960 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

295/35R21 107T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

2238 kr
Köp nu
CONTINENTAL ICECONTACT2 Dubbdäck

235/40R19 96T Continental IceContact 2
Snabb leverans*

3101 kr
Köp nu

Hur billigt är ett CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.

Vem tillverkar ICECONTACT2?

Modellen ICECONTACT2 tillverkas av CONTINENTAL.

Hur många dubb är det i ett CONTINENTAL ICECONTACT2 dubbdäck?

Det beror på däckets storlek men det har i regel någonstans mellan 120 till 150 dubb.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox