Continental däck online

Continental däck hittar du billigt på ABS Wheels.

År 1871 grundades det svåruttalade företaget Continental-Caoutchouc & Gutta-Percha Compagnie. Genom att tidigt samarbeta med kemisten Adolf Prinzhorn lyckades man skapa däck och andra gummibaserade produkter av mycket hög kvalité. Detta resulterade i att man var det ledande företaget i Tyskland inom detta område i slutet av 1800-talet. Redan fyra år efter att företaget grundades var det 250 anställda vilket tydligt visar på en extremt snabb utveckling.Continental däck

Sedan dess har företaget varit ett av de ledande inom branschen och idag är det världens fjärde största tillverkare av däck. Framförallt ligger fokus mot personbilar och försäljning i Europa. Det har gjort att ca 30 % av alla bilar som tillverkas i denna världsdel har Continental däck när de lämnar fabriken. Orsaken till att så många stora biltillverkare valt att köpa Continental däck är just på grund av dess säkerhet. Något som det blivit kända för och som de sätter mycket högt i utvecklingen av däck.

Ett tecken på denna strävan är att de 1905 lanserade något som skulle kunna klassas som föregångare till dubbdäcken. Det var ett antisladdäck som var nitat för att skapa ett extra fäste.


Bästa sommar- och vinterdäcket

Sommardäck

Under 2015 genomförde ett flertal tidningar oberoende tester av sommardäck och det är tydligt att företaget verkligen lyckats extremt bra med modellen PremiumConact5. I samtliga fyra tester (Råd&Rön, Test World, Teknikens Värld samt Auto Motor & Sport) fick detta däck första platsen. Detta med extremt höga poäng. Exempelvis gav Test World 9,5poäng av 10 möjliga. Till skillnad från Nexen så fick Continental högre poäng under år hela år 2000-2016

Detta däck har även vinster i flera tester redan året före (2014) och är bevisat det bästa sommardäcket i flera olika kategorier.

Att de skulle vinna så många tester är däremot inte helt oväntat. Företaget har verkligen lagt fokus på att tillverka så ”säkra” däck som möjligt. Detta oavsett om det gäller sommardäck, vinterdäck eller friktionsdäck. Kör säkert – kör med Continental.

Vinterdäck

Även när det kommer till vinterdäck har företaget fått mycket bra recensioner. Detta inte minst gällande dubbdäcket IceContact 2 som vunnit vissa tester och i ett flertalet andra tester placerat sig på andra eller tredjeplats. Konkurrenten Nokian är dock säkrare vad gäller dubbar enligt vår uppfattning.

ContinentalContinental däck

Populära Continental modeller hos ABS Wheels (STORSÄLJARE)
Continental SportContact 6
Continental ContiSportContact 5
Continental Ice Contact 2
Continental ContiPremiumContact 5
Continental ContiWinterContact TS850
Continental ContiWikingContact 6

Välj typ av däck nedan;

fancybox