CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON SOMMARDÄCK


Hur vet jag vilket sommardäck som passar min bil?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Underhåll dina CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta gäller särskilt under vinterhalvåret. Att få bort asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är av stor betydelse. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera regelbunden rengöring med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina CONTINENTAL-sommardäck. Ta hand om dina däck på bästa sätt för att upprätthålla deras prestanda och säkerhet. Köp CONTINENTAL-sommardäck för en pålitlig och trygg körupplevelse.

Förminska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet blir lägre så påverkas sommardäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och bildar en riskabel vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minimera risken för vattenplaning, är det viktigt att regelbundet inspektera sommardäckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Se till att ta hand om dina däck för att hålla dig säker på våta vägar.

Öka livslängden på dina CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck

För att förlänga livslängden på dina nya CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck och maximera deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Följ dessa enkla tips för att förlänga livslängden på dina CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck regelbundet kontrollera ringtrycket, rotera däcken, köra försiktigt, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckinspektioner. Genom att följa dessa åtgärder kan du inte bara förlänga sommardäckens livslängd utan också spara pengar på lång sikt, samtidigt som du säkerställer en säker och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck korrekt för att få ut det mesta av deras prestanda och hållbarhet.

Slitna sommardäck kan vara osäkra att köra med

Att köra med slitna sommardäck kan vara mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen. Slitna sommardäck förlorar sitt grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna sommardäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna sommardäck för att undvika farliga situationer och för att säkerställa en säker körupplevelse.

CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

195/75R16C 110/108R Continental VancoFo
C A 73
10-12 dagars leverans

2260 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

195/60R16C 99/97H Continental VancoFour
C A 73
10-12 dagars leverans

2340 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

205/75R16C 113/111R Continental VancoFo
C A 73
10-12 dagars leverans

2457 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

215/70R15C 109/107S Continental VancoFo
C A 73
10-12 dagars leverans

2455 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

215/65R16C 109/107T Continental VancoFo
B A 73
10-12 dagars leverans

2507 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

215/65R15C 104/102T Continental VancoFo
C A 73
10-12 dagars leverans

2570 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

235/65R16C 115R Continental VancoFourSeason
B A 73
10-12 dagars leverans

2691 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

235/60R17C 112R Continental VancoFourSeason
C A 73
10-12 dagars leverans

3308 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON Sommardäck

225/75R16C 121/120R Continental VancoFo
C A 73snögrepp
10-12 dagars leverans

3366 kr
Köp nu

Vilken däcktillverkare står bakom VANCO FOUR SEASON?

Detta detta sommardäck tillverkas av CONTINENTAL.

När ska man ha sommardäck 2024?

Från och med den 31 mars är det tillåtet att växla till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, såvida inte vinterväglag råder. Vinterväglag anses vara när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är upp till polisen att avgöra om vinterväglaget är rådande på den plats där du befinner dig.

Kan jag köra med mina CONTINENTAL VANCO FOUR SEASON sommardäck på vintern?

Att köra med sommardäck under vinterförhållanden kan vara en farlig beslut. Sommardäckens mjukare gummiblandning är inte utformad för att klara kyla och snö, vilket resulterar i minskat väggrepp och längre bromssträckor. Att investera i rätt typ av däck för säsongen är avgörande för att säkerställa din trygghet och för att undvika onödiga risker på vintervägarna.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox