CONTINENTAL SCONTACT SOMMARDÄCK


Däck har ett hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur påverkar det din säkerhet och körprestanda? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som åtföljer däck storleken, till exempel "205/50 R17 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel indikerar "V" att sommardäcket har en maximal hastighet på 240 km/h. För att säkerställa din säkerhet och uppnå optimal prestanda är det avgörande att välja CONTINENTAL däck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger din fordonets maximala topphastighet. Utforska vårt breda sortiment av CONTINENTAL-sommardäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och behaglig körupplevelse på vägarna.

Kör inte på slitna sommardäck

Att köra med slitna sommardäck kan vara mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen. Slitna sommardäck förlorar sitt grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna sommardäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna sommardäck för att undvika farliga situationer och för att säkerställa en säker körupplevelse.

Inspektera dina CONTINENTAL SCONTACT sommardäck ofta

Däckinspektion är en avgörande del av fordonsunderhållet för att säkerställa din trygghet på vägen. För att optimera prestanda och minska olycksrisken bör du regelbundet inspektera dina CONTINENTAL SCONTACT sommardäck. Rekommendationen är att noga kontrollera däcktryck, mönsterdjup och allmänt skick minst en gång i månaden. Välunderhållna CONTINENTAL SCONTACT sommardäck ger överlägsen hantering, bränsleeffektivitet och ökad säkerhet under körning. Genom att hålla dina CONTINENTAL SCONTACT sommardäck i optimalt skick kan du njuta av en trygg och problemfri körupplevelse på vägarna. Tveka inte att inspektera och vårda dina däck regelbundet för din egen säkerhets skull.

Lågt däcktryck kan leda till punkteringar

Att köra med för lågt däcktryck kan ha flera negativa konsekvenser, vilket påverkar både fordonets prestanda och din säkerhet på vägen. Några av de huvudsakliga konsekvenserna är Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsle-ekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer. Rätt uppumpade CONTINENTAL SCONTACT sommardäck förbättrar inte bara fordonsprestanda utan bidrar även till en säkrare körupplevelse för dig och andra på vägen.

Ett nytt CONTINENTAL SCONTACT sommardäck är bättre än ett lagat!

När du överväger att reparera dina gamla däck kontra att köpa ett nytt CONTINENTAL SCONTACT sommardäck finns det flera fördelar med det senare alternativet. Genom att investera i nya sommardäck från CONTINENTAL SCONTACT kan du uppleva ökad säkerhet på vägarna med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt sommardäck. Dessutom har CONTINENTAL SCONTACT sommardäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom erbjuder nya däck garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så investera i ett nytt CONTINENTAL SCONTACT sommardäck för en smidigare och mer tillförlitlig körupplevelse.

CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

115/70R15 90M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1202 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

135/80R17 103M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1235 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

145/85R18 103M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1265 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

115/70R16 92M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1312 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

125/80R16 97M Continental sContact 2023
4-6 dagars leverans

1339 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

135/90R17 104M Continental sContact 2023
4-6 dagars leverans

1398 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

155/70R17 110M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1426 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

165/80R17 104M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1432 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

175/80R19 122M Continental sContact
4-6 dagars leverans

1896 kr
Köp nu
CONTINENTAL SCONTACT Sommardäck

125/90R16 98M Continental sContact
10-12 dagars leverans

1826 kr
Köp nu

Vad är priset på ett CONTINENTAL SCONTACT sommardäck?

Vi tillämpar dynamisk prissättning, detta innebär att vi ständigt söker av marknaden efter de bästa priserna. Detta kombinerat med att vi gör stora inköp gör kan ge dig som kund det bästa priset på dina CONTINENTAL SCONTACT sommardäck. Stora inköp innebär också att vi alltid har mycket på lager och kan på så sätt korta ned leveranstiderna

Var kan man köpa CONTINENTAL SCONTACT sommardäck?

Hos ABS Wheels har du möjligheten att förvärva dina CONTINENTAL SCONTACT sommardäck. Vi upprätthåller alltid ett omfattande sortiment av däck på vårt lager och erbjuder bra priser tillsammans med snabba leveranser.

Från vilken däcktillverkare kommer SCONTACT?

SCONTACT är en däckmodell från CONTINENTAL.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox