CONTINENTAL WINTERCONTTS860 FRIKTIONSDÄCK


Valet mellan dubb och friktion

Står du inför valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några starka argument som talar för att friktionsdäck kan vara det överlägsna alternativet. Med friktionsdäck kan du njuta av en tystare och mer bekväm körning, särskilt på torra vägar. Dessa däck erbjuder inte bara komfort, utan deras lägre rullmotstånd kan även öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen, vilket är bra för miljön. Dessutom kan du vara trygg i vetskapen om att friktionsdäck inte skadar vägytan och minskar risken för störande buller och onödiga luftföroreningar. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, tack vare förbättrad vattendränering och grepp, gör dem till ett klokt val för säkerhet och körglädje. Utforska vårt breda sortiment av CONTINENTAL friktionsdäck för att göra ett smart och medvetet däckval.

Blanda inte CONTINENTAL friktionsdäck med andra fabrikat

Det är dåligt att blanda olika fabrikat av friktionsdäck på ett fordon av flera anledningar. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet är det bäst att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen.

Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha flera negativa konsekvenser, vilket påverkar både fordonets prestanda och din säkerhet på vägen. Några av de huvudsakliga konsekvenserna är Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsle-ekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer. Rätt uppumpade CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck förbättrar inte bara fordonsprestanda utan bidrar även till en säkrare körupplevelse för dig och andra på vägen.

Få dina CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck att hålla längre

För att öka livslängden på dina nya CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck och få ut bästa möjliga prestanda är det viktigt att korrekt ta hand om dem. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck regelbunden kontroll av däcktrycket, köra försiktigt, rotation av däcken, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckundersökningar. Genom att följa dessa tips kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd, utan även spara pengar på sikt och garantera en säker och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck på rätt sätt för att optimera deras prestanda och hållbarhet.

Håll koll på däckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Vad betyder det för din körning? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som följer däck storleken, till exempel "195/55 R16 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel innebär "V" att däcket har en maximal hastighet på 240 km/h. Att välja CONTINENTAL-friktionsdäck med rätt hastighetsindex som matchar eller överstiger din fordonets topphastighet är av yttersta vikt för din säkerhet och för att uppnå optimal prestanda. Upptäck vårt breda sortiment av CONTINENTAL-friktionsdäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och bekväm körupplevelse på vägarna.

Continental WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

175/60R15 81T Continental WinterContTS8
D B 71snögrepp
Snabb leverans

1260 kr
Köp nu
Continental WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

155/65R14 75T Continental WinterContTS8
D B 71snögrepp
Snabb leverans

1288 kr
Köp nu
Continental WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

195/60R15 88H Continental WinterContTS8
D B 72snögrepp
Snabb leverans

1293 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

185/55R14 80T Continental WinterContact
D B 71snögrepp
4-6 dagars leverans

1694 kr
Köp nu
Continental WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

205/50R16 87H Continental WinterContTS8
D B 72snögrepp
Snabb leverans

2100 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

165/65R14 79T Continental WinterContact
D B 71snögrepp
10-12 dagars leverans

1637 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

165/60R14 79T Continental WinterContact
E B 71
10-12 dagars leverans

1840 kr
Köp nu
CONTINENTAL WINTERCONTTS860 Friktionsdäck

175/80R14 88T Continental WinterContact
C B 71
10-12 dagars leverans

1903 kr
Köp nu

Vad kostar ett CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.

Vilket ringtryck ska jag ha i ett par CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

Finns CONTINENTAL WINTERCONTTS860 på den svenska marknaden?

Hos oss på ABS Wheels kan du enkelt införskaffa dina CONTINENTAL WINTERCONTTS860 friktionsdäck. Vi upprätthåller alltid ett omfattande urval av friktionsdäck på vårt lager, erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabb leverans.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox