CONTINENTAL VANCO WINTER 2 FRIKTIONSDÄCK


Hur vet jag vilket friktionsdäck som passar min bil?

När du köper däck på abswheels.se kan du enkelt söka med hjälp av ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska leta efter en märkning som denna: 225/50 R17. Det första numret (225) anger däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (50) representerar däckets profil, det vill säga förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 50% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (17) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Välj rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

Med tiden blir dina friktionsdäck hårdare

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra friktionsdäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya friktionsdäck. Genom att välja nya däck från CONTINENTAL kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja CONTINENTAL-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

Lågt däcktryck kan leda till punkteringar

Att köra med för lågt däcktryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonsprestanda och trafiksäkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för CONTINENTAL VANCO WINTER 2 friktionsdäck. Genom att se till att däcken är korrekt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka trafiksäkerheten för dig och andra på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Slitna friktionsdäck kan vara osäkra att köra med

Att köra med slitna friktionsdäck är mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen avsevärt. Slitna friktionsdäck har minskat grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på våta eller hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna friktionsdäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna friktionsdäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Tvätta dina CONTINENTAL VANCO WINTER 2 friktionsdäck regelbundet

Regelbunden rengöring av fälgar är välkänt, men visste du att det nästan är lika viktigt att hålla dina däck rena, särskilt under vinterhalvåret? Det är avgörande att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som sprutat upp på dina däck från vägbanan. Speciella medel och borstar finns tillgängliga, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera detta med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina CONTINENTAL-friktionsdäck. Ta hand om dina däck och optimera deras prestanda med enkla underhållsåtgärder. Köp CONTINENTAL-friktionsdäck för en säker och effektiv körupplevelse.

CONTINENTAL VANCO WINTER 2 Friktionsdäck

205/65 R16 TL 107T CO VANCO WINTER 2
E C 73snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

1939 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO WINTER 2 Friktionsdäck

195/80R14C 106Q Continental VancoWinter
D C 73snögrepp
4-6 dagars leverans

2008 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO WINTER 2 Friktionsdäck

235/65R16C 118R Continental VancoWinter
C C 73snögrepp
4-6 dagars leverans

2802 kr
Köp nu
CONTINENTAL VANCO WINTER 2 Friktionsdäck

205/65R16C 107/105T Continental VancoWi
E C 73snögrepp
10-12 dagars leverans

2523 kr
Köp nu

Vem producerar VANCO WINTER 2?

VANCO WINTER 2 är en däckmodell från CONTINENTAL.

Hur länge räcker ett CONTINENTAL VANCO WINTER 2 friktionsdäck?

I regel kan man säga att ett friktionsdäck har en livslängd på cirka 3500 till 5000 mil. Det är dock viktigt att notera att ett vinterdäck av typen friktion har längre långvarighet än ett dubbat däck. Flera faktorer påverkar detta. Ditt körsätt, förvaring av däcket när det inte används, hjulinställning på din bil och korrekt däcktryck är alla element som kan inverka på däckets hållbarhet.

Vad kostar ett CONTINENTAL VANCO WINTER 2 friktionsdäck hos ABS Wheels?

Vi tillämpar dynamisk prissättning, vilket innebär att vi kontinuerligt övervakar marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina CONTINENTAL VANCO WINTER 2 friktionsdäck. Genom våra stora inköp säkerställer vi också att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket resulterar i korta leveranstider och hög tillgänglighet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox