Här köper du dina sommardäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Continental Sommardäck

Mer om Continental och däck!

Continental började tillverka gummirelaterade produkter redan så tidigt som 1871. De ligger på fjärde plats i världen när det gäller däcktillverkning och har så gjort sedan 2007. Den allra största produktionen som Continental har, är just däck till personbilar. Det är faktiskt så att om man tittar på genomsnittet, så är det var tredje bil som kommer ut från fabrikerna, som har däck från denna däcktillverkare. Continental är idag Europas främsta OEM-leverantör och har stort förtroende från flera av de stora och ledande biltillverkarna.

Idag finns Continental över hela världen. De tar sin råvara, alltså gummit, från världens största gummiproducent, som är Thailand. Köper du Continental sommardäck, så får du garanterat ett däck som är av allra högsta kvalitet. Continental är även ett företag som alltid ser till att ligga i framkant med utvecklingen av nya däck. De fokuserar på att alltid förbättra däcken både när det kommer till utveckling inom den teknologiska biten så som att se till att hela tiden vara innovativa. Företaget skapar Continental sommardäck och friktionsdäck- och dubbdäck ger dig en bra väghållning samt att dessa däck ger dig goda köregenskaper. Continental sommardäck har även en lång livslängd, så det är väl värt att investera i dem.

Ett par av däcken och dess egenskaper kan du läsa om här;

Continental ContiPremiumContact 5 är ett Continental sommardäck som har hög komfort och fina köregenskaper. Det är ett däck som är säkert och erbjuder ett lågt rullmotstånd. Detta däck ger dig även korta bromssträckor, på både våta och torra underlag. Ett däck som ger ett perfekt grepp och dessutom erbjuder en körning som är komfortabel.

Continental ContiEcoContact 5 är ett Continental sommardäck som från grunden konstruerats med fokus på lågt rullmotstånd i kombination bromsegenskaper som är mycket säkra. Dessutom är detta däck ett av de däck som har flera tekniska innovationer bakom sig. Både däckstommen och gummiblandningen ger dig ett däck med lång livslängd och en prestanda som är fantastisk.

Continental ContiEcoContact 3 passar dig med en mindre bil. Detta däck fungerar bra på både korta och längre sträckor. Däcket har lågt rullmotstånd och ett grepp som är mycket bra.

Continental ContiSportContact 3 är ett Continental sommardäck som är både stabilt och sportigt. Det är ett däck som ger en precis styrrespons och ett mycket bra väggrepp. Det är även ett däck som är säkert på både torra och våta underlag. Däcket passar dig som kör ofta och som kör långa sträckor.

Continental ContiSportContact 5 P är ett continental sommardäck som är stabilt och extrem sportigt. P står för performance, och ger dig just en bra prestanda och bra köregenskaper. Dessutom har den korta bromssträckor. Många ledande experter rekommenderar detta däck.

Continental ContiPremiumContact är ett Continental sommardäck med mycket bra bromsegenskaper på torra och våta vägar.

Ovanstående lista är bara ett urval av alla däck som finns av märket Continental.

Gemensamt som alla däck har, är att de har en hög kvalitet, de ger dig en bra väghållning samt att du upplever en säkerhet under din körning. Det gör att du som förare kan känna dig säker och trygg på alla typer av underlag. Detta gäller både sommardäck och vinterdäck från Continental.

Huvudkontoret som Continental har ligger i Hannover, Tyskland. De har här ett forskningsteam som hela tiden utvecklar nya däck. Deras teknologi och utveckling gör att du alltid får ett Continental sommardäck med hög kvalitet.

Continental utveckling och framtid

När utveckling av nya bildäck sker, så finns det en testavdelning som testar dessa däck. Bland annat så testkör man alla däck på alla typer av underlag. Man kör så mycket som över 20 miljoner kilometer för att säkert testa däcket. Sträckan som testteamet kör, motsvarar över 500 varv runt jordklotet. Dessutom så innebär det att däcken kommer att ha tagit mer än 20 000 kurvor och att de har en bromssträcka på mer än 1700 kilometer sammanlagt. Detta görs för att Continental ska kunna säkerställa att alla däck håller säkerhetskraven och kvalitetskraven som de själva ställt på sig.

Varför ska du köpa continental sommardäck?

Oavsett om du köper ett Continental sommardäck för sommarkörning eller ett vinterdäck till vår kalla årstid, så får du ett däck som håller hög kvalitet och ger dig bra köregenskaper. Det är ett däck som är väl värt att investera i. Däcken har en lång livslängd, vilket innebär att du kommer att kunna använda det i flera säsonger framöver. 

fancybox