CONTINENTAL ICECONTACT 3 DUBBDÄCK


Minska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar på dubbdäcken, försämras deras förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna dubbdäck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina däck för att garantera en säker körupplevelse på våta vägar.

Hur vet jag vilket dubbdäck som passar min bil?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Ett slitet dubbdäck ger sämre grepp

Att köra med slitna dubbdäck är högst riskabelt och ökar faran för olyckor på vägen. När dubbdäcken blir slitna minskar deras grepp på vägbanan och risken för att tappa kontrollen över fordonet ökar, särskilt på våta och hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionstiden och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna dubbdäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli fast på avlägsna platser. Säkerheten måste alltid ha högsta prioritet när vi är ute och kör på vägarna.

Fälgkantsskydd på dubbdäcken

Däck med fälgkantsskydd - Förstärkt skydd och långvarig prestanda för dina fälgar! Ta reda på fördelarna med dubbdäck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa däck är särskilt designade med en extra gummiplastkant längs sidorna för att ge ett effektivt skydd mot skador från trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket möter en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och skyddar fälgen från repor och bucklor. Detta resulterar i en längre livslängd för både däck och fälgar samtidigt som det ger extra trygghet under körning. Om du är på jakt efter dubbdäck med fälgkantsskydd, håll utkik efter beteckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Inspektera dina CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll och avgörande för din säkerhet på vägen. För att säkerställa optimal prestanda och minska risken för olyckor bör du regelbundet inspektera dina CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck. Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar däcktrycket, mönsterdjupet och övergripande skick minst en gång i månaden. Välunderhållna CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck ger bättre hantering, förbättrad bränsleeffektivitet och ökad körtrygghet. Genom att hålla dina CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck i gott skick, kan du njuta av en trygg och bekymmersfri körupplevelse på vägen.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.

Vad kostar ett CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck hos ABS Wheels?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.

Vad är konsekvenserna av att köra med ett CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck på sommaren?

Dubbdäck är inte avsedda för varma sommarvägar, vilket kan resultera i förlängd bromssträcka och nedsatt väggrepp. Dessutom är det olagligt att använda dubbdäck under sommarsäsongen, och om du stoppas av polisen kan böterna för närvarande uppgå till cirka 1200 kronor per däck.

Vilket däcktryck ska jag ha i mina CONTINENTAL ICECONTACT 3 dubbdäck?

Som en allmän riktlinje bör bildäck vanligtvis ha ett lufttryck på omkring 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde varierar beroende på din bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten också valet av tryck. Det är alltid klokt att följa biltillverkarens riktlinjer, som oftast finns i din bils handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa rekommendationer hjälper till att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox