Sailun däck fynda billigt online

Sailun startade sin verksamhet så sent som 2002 med det tydliga målet att konkurrera med andra märken av budgetdäck. Däcken är mycket prisvärda men håller ändå en hög kvalité i jämförelse med däck i samma prisnivå.

Sailun har valt en något annorlunda väg för att forska kring och utveckla riktigt bra däck. Deras utvecklingscenter ligger nära universitetet i Quingdao och man har ett tätt samarbete mellan universitet och företaget.


Sailun däck test & omdömen

Det här däcket har presterat bra på den svenska marknaden. Dom senaste fem åren har tusentals bilister köpt Sailun däck och reklamationerna är få, sailun har generellt sett aldrig varit med i ett känt däcktest däremot har många bilentusiaster förespråkat och tipsat om det här däcket. Sailun brukar vara populärt hos bilister som söker billigare alternativ. Bland bilsports mässor som exempelvis Elmia kan man se märket på en hel del bilar.
 

Företaget jobbar hårt med utvecklingen

Universitet hjälper framförallt till med utveckling av olika gummisorter även om en del tester även utförs. I och med detta samarbete skapas möjligheter och vägar som inte alla andra däcktillverkare har. Jämför man Sailun med Nexen och bridgestone så hittar man inga direkta skillnader enligt många däckexperter, vi brukar generellt tipsa om Sailun då det är ett robust däck för pengarna. Företaget har däck till personbilar, SUV:ar m.m. men den största produktionen ligger mot industriella fordon. Detta så som truckar, lastmaskiner och liknande.


I utbudet finns bland annat:

Sailun Ice Blazer WSL2 – Ett friktionsdäck som är anpassat för det nordiska klimatet. Passar utmärkt att använda på barmark eller när det är mindre snömängd på körbanan. Vid större snömängd rekommenderas istället deras dubbdäck.

Sailun Atrezzo SH402 – Ett sommardäck som är anpassat för att passa till mindre bilar samt de som klassas som mellanstora.

Sailun Atrezzo ZSR – Sommardäck med mer sportig profil. Mycket välbalanserat som skapar en bra komfort.

Sailun Ice Blazer WST1 – Ett dubbdäck som har utvecklats för att möta kraven som ställs i Norden. Däcket har hela sex rader av dubbar och en unik gummiblandning som tillsammans ger ett mycket bra grepp. Mönstret är fyrkantigt och placerade på ett som skapar en V-formation. Detta gör att snö och vatten snabbare transporteras bort från däcken. De uppfyller självklart de miljökrav som ställs från EU.

Sailun Terramax CVR SUV – Populära sommardäck från Sailun som passar till bilar med fyrhjulsdrift och så kallade SUV-bilar.

Överlag kännetecknas Sailun av ett lågt pris men utan att kvalitén för den skull försämras för mycket. Självklart kan inte dubbdäcken jämföras med Nokian Hakkapeliitta 8 (Vinnare i tester 2014 & 2015) gällande kvalité. Sailun är däremot ett mycket bra budgetdäck som därmed kostar betydligt mindre än de allra bästa däcken på marknaden.

Sailun hjulSailun

 

 

Välj vilken typ av däck nedan:

fancybox