Här köper du dina sommardäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Kumho Sommardäck

Köp dina kumho sommardäck billigt online!

Året 1960 startade Kumho i Sydkorea, fast under namnet Samyang Tire. Anledningen till att företaget startade var att grundaren, hade ett åkeri i Korea och man insåg att det var en stor brist på däck till de egna fordon man hade. För att detta skulle kunna lösas på ett smidigt och snabbt sätt så startade man helt enkelt en egen produktion av däck. Till en början tillverkades det så lite som 20 däck om dagen efter som dels var bilen inte jättevanlig och efterfrågan på sommardäck var inte så stor. Sedan var det så att företaget i sig hade väldigt små lokaler och kunde inte göra fler däck än så.Kumho sommardäck

Efter ett par år fick de dock upp sin produktion och började sälja däck till Östasien. Namnet Kumho togs i bruk. Namnet betyder förövrigt vacker, lugn sjö. Kumho har växt sig allt större ju fler år som har gått och idag är de en av de tio största tillverkare av däck i hela världen. Idag har Kumho fabriker på flera platser i världen och de producerar nästan 60 miljoner däck i företagets fabriker som finns bland annat i Kina, Korea och Vietnam. I Korea har de tre fabriker och här tillverkar de däck för bilar, vans, lastbilar och fyrhjulsdrivna fordon. Flera kända biltillverkare använder sig av däck från Kumho, bland annat Chevrolet, Hyundai, Kia och Volkswagen.  Idag säljer man däck till cirka 180 länder över hela världen.

Kumho däck forskning

Kumho anser att forsning är viktigt och de har idag tre forskningsanläggningar. Dessa återfinns i Korea, USA och Storbritannien.

Varje forskningscenter för sig har eget fokus på att ta fram olika typer av innovationer och teknologier som är anpassade efter just den marknaden som de själva befinner sig på. Kumho levererar även däck till Formel 3 racing samt att de även har utvecklat ett däck till F1.

Kumho och framtiden

Kumho har under cirka 15 år varit en del av motorsporten och har under dessa år gjort stora framsteg. Idag levererar Kumho race- och rallydäck med prestationsnivåer som är minst lika höga som de mer etablerade företagens däck. Kumho tillverkar däck till alla typer av motorsport.

Annat som intresserar kumho

Kumho som företag engagerar sig även bland annat i kultur och konst och stödjer dem genom en egen stiftelse, Kumho Cultural Foundation, som grundades 1977. Denna stiftelse har som mål att stödja klassisk musik och konst. Med däck från Kumho får du bättre köregenskaper och de ger dessutom ett bra grepp på alla väglag och underlag. Kumho har hela tiden ett kontinuerligt utvecklingsarbete. De vill hela tiden kunna ligga i framkant av produktutvecklingen både när det gäller det tekniska och det miljömässiga.
 

Mer om Kumho (specifikt per däckmodell)

Kumho Ecsta SPT KU31 XRP är ett däck som ger ett utmärkt grepp och en bra styrrespons under dagar som det regnar. Detta däck har även en bra bromsförmåga på både våta och torra underlag.

Kumho KH15 är ett kumho sommardäck som har ett bra grepp speciellt när det regnar. God bromsförmåga på alla underlag.

Kumho Solus KH17 är däcket som utvecklats för personbilar och som ger dig ett bra grepp på torra och våta vägar. Med detta däck får du en bra körupplevelse och du känner dig trygg.

Kumho Ecowing es01 KH27 är ett däck med optimerat rullmotstånd och som ger en mycket bra bromsprestanda på våta vägar. Ger även en tyst och smidig körning.

Kumho Radial 857 är ett radialdäck med ett utmärkt grepp och styrrespons.

Kumho Ecsta LE Sport KU39 är däcket som är överlägset när det gäller både torra och våta underlag.

Kumho Ecsta SPT KU31 har bra bromsförmåga och funkar på alla underlag, oavsett om det är torrt eller blött.

Varför är ovanstående däck bra?

Ovanstående däck är bara ett urval av alla däck som finns av märket Kumho. Gemensamt för alla däck från Kumho är att de har en hög kvalitet och ger dig en bra körupplevelse. De ger även en bra väghållning och du kan känna dig säker när du kör med däck från detta företag. Det spelar inte någon roll vilket underlag, vått, eller torrt. Under vintern kan du investera i Kumho dubbdäck och uppleva samma säkerhet och kvalitet på hala och snöiga underlag.

Är du på jakt efter ett däck som du kan lita på och som ger dig den körupplevelse du vill ha, då ska du köpa Kumho sommardäck. Kumho strävar hela tiden efter att deras däcktillverkning ska vara så hållbar som möjligt när det gäller miljön. Ett av företagets stora mål är att bli ett ledande miljövänligt företag. 

Hitta fler däck från Kumho; Kumho logotyp

Kumho sommardäck
Kumho dubbdäck
Kumho friktionsdäck

fancybox