Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Kumho Dubbdäck

Kumho är ett sydkoreanskt företag som funnits sedan 1960, kumho är idag en av världens topp 10 största tillverkare av däck. Kumho producerar över 60 miljoner bildäck som säljs till 180 länder världen över. Kumho dubbdäck säljer över hela Europa! 
Kumho har olika ”brands” som exempelvis Ecsta XS som är utformad för att hantera bra grepp på gatubruk – rena racing däcket! Sedan har vi Ecsta Le Sport som är det perfekta däcket för europeiska bilar. Väljer du att handla friktionsdäck så är urvallet ännu större hos företaget än om du väljer kumho dubbdäck!

Kumho dubbdäck har uppmärksammats för bra tålighet mot vattenplaning och snö. Tyska Sportauto gav däcket I zen KW 27 mycket bra kritik i vinterdäckstestet. 

Mer om Kumhokumho dubbdäck

Däckföretaget startade sin verksamhet i Sydkorea 1960, men hette då Samyang Tire. Grundaren till företaget drev ett åkeri i Gwangju, Korea. Man insåg att man hade stor brist på bildäck till sina egna fordon. För att kunna lösa problemet smidigt, så startade man en egen däckproduktion. Till en början gick produktionen av däck långsamt och de tillverkade cirka 20 däck per dag. Detta berodde till stor del på att bilen i sig var relativit ovanlig och efterfrågan på bildäck var inte så stor. Dessutom hade företaget inte tillräckligt stora lokaler för att tillverka fler däck än så. Företaget fick dock fart efter ett par år och sålde däck till Östasien. De tog namnet Kumho och företaget fortsatte att växa år efter år. Idag är Kumho bland de tio största tillverkare av däck i världen. Trots att Kumho startade i en liten upplaga så har detta företag idag flera fabriker över hela världen. Med exempelvis Kumho dubbdäck så får du bättre köregenskaper och bättre grepp på alla vägar, oavsett underlag. Inom Kumho pågår det hela tiden ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Detta för att hela tiden kunna ligga i framkant av produktutvecklingen både tekniskt och miljömässigt.

Bland sitt sortiment har företaget däckmodellen Kumho dubbdäck - Kumho kw22 som är en storsäljare. Det är ett Kumho dubbdäck som är nyutvecklat och har infästa dubbar samt en trekantsdubb. Detta minskar risken för att det ska bli dubbsläpp samt ger dig goda köregenskaper. Mönstrets design ger ett bra grepp och har dessutom en förmåga till självrensning av både snö och slask.

Hitta fler däck från Kumho; kumho logotyp

Kumho sommardäck
Kumho dubbdäck
Kumho friktionsdäck

Kumho

fancybox