Kumho däck: Kvalité, test och jämförelse

Kumho däck är en sydkoreansk däcktillverkare som startade sin tillverkning 1960. Idag tillverkar man över 68 miljoner däck varje år.

När du väljer däck från Kumho kan du lita på att du får ett riktigt kvalitetsdäck. Förutom vanliga bildäck till personbilar levererar Kumho även däck till lastbilar, stridsflygplan och civila trafikflygplan. Detta är branscher som ställer extrema krav på kvalité, vilket även avspeglat sig till standarddäcken. Kumho satsar också hårt på racingdäck och är bland annat leverantör till Formel 3, men har även utvecklat F1 däck. Kumho har sin tillverkning i Sydostasien, men utveckling och forskning sker runt om i världen för att anpassa sig efter alla väderklimat.
 

Fördelar med Kumho

  • Erbjuder allt från standarddäck till högprestandadäck
  • Utvecklade för nordiska förhållanden
  • Mycket däck för pengarnakumho
  • Erbjuder miljödäck med lågt rullmotstånd och lägre bränsleförbrukning
  • Ledande utvecklare av rallydäck
 

Kumho däck finns i en mängd olika typer och utföranden, så oavsett vilken bil du kör eller vilka egenskaper du efterfrågar finns det ett däck till just dig.


Tre riktigt bra Kumho däck

Med Kumho Ecowing får du ett däck som lämpar sig för alla standardbilar. Här får du ett däck med extremt lågt rullmotstånd vilket ger en låg ljudnivå i kupén och minskad bränsleförbrukning.

Väljer du istället Kumho Ecsta får du ett riktigt performance däck med stabila vägegenskaper även vid höga farter. Kumho däck har också ett brett utbud av vinterdäck, både dubbat och odubbat. Vinterdäcken är dessutom anpassade efter nordiska förhållanden och ger trygga köregenskaper både vid snö, is eller slask.

Med Kumho I'zen Artic Winter får du ett odubbat vinterdäck som är särskilt utvecklat för en tyst och komfortabel körning. För dig som kör en SUV rekommenderas helt nya Kumho Wintercraft Ice som klarar även den strängaste nordiska vintern.

KUMHO KU31 Sommardäck

235/35R20 92Y Kumho KU31 Ecsta SPT XL - 2016
E A 71
Omgående leverans
Endast 1 går att beställa

625 kr
Köp nu
ABS Däck i lager
KUMHO ES31 Sommardäck

155/65 TR14 TL 75T KUMHO ECOWING ES31
C C 70
6 arbetsdagars leverans.

615 kr
Köp nu
KUMHO ES31XL Sommardäck

175/65 TR14 TL 86T KUMHO ECOWING ES31 XL
C B 70
6 arbetsdagars leverans.

659 kr
Köp nu
KUMHO ES31 Sommardäck

165/60 HR14 TL 75H KUMHO ECOWING ES31
C C 70
6 arbetsdagars leverans.

636 kr
Köp nu
KUMHO WP52 Friktionsdäck

155/65 TR14 TL 75T KUMHO WP52
D B 71snögrepp
6 arbetsdagars leverans.

664 kr
Köp nu
KUMHO HA32 Friktionsdäck

155/80 TR13 TL 79T KUMHO SOLUS 4S HA32
D C 71snögrepp
6 arbetsdagars leverans.
Endast 1 går att beställa

673 kr
Köp nu

kumho

Kumho -hög prestanda för alla

Kumho däck är en av de största tillverkarna av däck till rallybilar. Detta är en bransch som kräver enormt mycket av sina däckleverantörer då däcken hela tiden utsätts för stora påfrestningar. En punktering här är förödande likväl säkerhetsmässigt som resultatmässigt för rallyföraren.

Dessa vägegenskaper är något som Kumho däck även applicerat på sina standarddäck. Varje däck har sin unika gummiblandning och mönster för att passa olika biltyper och olika körstilar. Det är därför viktigt att tänka över sin egen körstil och behov innan du väljer däck.

På Kumho's dubbade vinterdäck har man utvecklat en oregelbunden placering av dubbarna för att optimera greppet och vägegenskaperna vid extremt vinterväglag. När det gäller sommardäck har Kumho utvecklat riktiga högprestandadäck. Ett exempel är Kumho KU39 som är lika trafiksäkert i hastigheter ända upp till 300 kilometer i timmen. Kumho erbjuder dessutom enormt mycket däck för pengarna jämfört med andra ledande däcktillverkare.

Här håller ABS Wheels personal ett par Kumho

Köp Kumho däck till bästa pris hos ABS

Hos ABS Wheels hittar du Kumho däck till just din bil och får dem direkt hemskickade till ditt garage. Tack vare att vi samarbetar med däckverkstaden runt om i landet kan du även få hjälp med monteringen av däcken. Hos oss hittar du rätt däck från Kumho genom att knappa in registreringsnumret på din bil.

När du knappat in registreringsnumret får du Snabbt upp alla däck som är anpassade efter just din bils egenskaper. Självklart kan du också köpa till nya, läckra fälgar. Vårt mål är att ha Sveriges lägsta paketpriser på kompletta hjul.

Läs mer
Kumho experter sadiq och morgan på ABS Wheels
fancybox