Bridgestone däck, fynda billigt online

Söker du kvalitetsdäck till billiga priser? köp dina Bridgestone hos oss på ABS Wheels.

Bridgestone är idag världens största företag med fokus på däckproduktion. Företaget har även viss produktion av andra gummiprodukter samt lastbilsdelar men det är framförallt däck som de flesta förknippar med företaget. 


När grundades företaget?

Företaget grundades 1931 i Japan av Shojiro Ishibashi. Men företagets historia sträcker sig ännu ett år bakåt i tiden. Det var nämligen 1930 som Ishibashi tillverkade det första däcket. Han var tidigt en mycket duktig entreprenör och hade redan startat upp stor produktion av den japanska Tabi-skon. Namnet kommer från hans eget namn som betyder ”sten bro” på japanska. Man valde däremot att kasta om dessa två ord för att få en mer internationell prägel på namnet.


Var tillverkas bridgestone däck?

Däcken tillverkas i områden som Europa, Asien och Nordamerika.
 

1980-tal – Genomslag för Bridgestone däck

Uppköp och expansion

På 80-talet togs ett stort steg i företagets utveckling då man köpte upp däckföretaget Firestone. Det var detta steg som gjorde att Bridgestone blev en av de största aktörerna i världen gällande försäljning av däck. Idag säljs däck i 150 länder över hela världen och i Sverige ligger det nationella huvudkontoret i Sundsvall

Utbudet består inte bara av däck till personbilar, lastbilar och bussar utan även till allt från flygplan och cyklar till avancerade jordbruksmaskiner. I och med att företaget expanderat har de även haft möjlighet att satsa på andra inriktningar. Bland annat har Bridgestone verksamhet inom golf, bilinteriör och industriell kemisk produktion.Bridgestone däck

Nytt vinterdäck

En annan stor milstolpe var när företaget lanserade sitt första dubbfria vinterdäck. Även detta på 80-talet. Med en unik gummiblandning som kallas för Multicell skapades ett däck som verkligen fick stor succé och uppmärksamhet. Det nya vinterdäcket användes bland annat som standard på en av de nya Porschemodeller som lanserades under samma tid.


1990-tal- Erövrar Racingbanan

På 90-talet började även Bridgestone att samarbeta med företag inom racing på F1-banorna. Även här lyckades man få mycket stora framgångar med bland annat vinst i F1 år 1998 med föraren Mika Häkkinen. Under vissa perioder har Bridgestone varit ensam leverantör av däck till tävlingar. Det om något visar att de lyckats stort med utvecklingen av sina däck.

Ett bra däck bland vinterdäcktester.

År 2018 publicerade ADAC ett däcktest där de allra flesta Bridgestone däck var med dock var vinnarna Nokian, Continental och Michelin också på plats. Däckföretaget får hela 4 av fem stjärnor av ABS Wheels insamlade omdömen.
 

Populära Bridgestone däck hos ABS WheelsBridgestone
Upptäck vinterns sanna glädja utan att behöva tänka på säkerhet, komfort och prestanda. Bridgestones vinterdäck för 4x4 & SUV håller måttet på alla plan, så du kan släppa loss bilens fulla potential med total kontroll. Bridgestone har alla de däck du behöver i vinter, med enastående allround egenskaper och extrem prestanda.

Blizzak LM-80 evo Ger dig ökad dragkraft och balanserad kontroll vilket tar dig fram obehindrat på vintriga vägar. Vi har även modellen Blizzak DM-V2 som bemästrar de mest extrema vinterförhållandena med självförtroende, likt en cowboy kan du känna dig trygg med dessa Bridgestone däck. Blizzak modellerna ger dig förutom säkerhet en känsla av trygghet och kontroll när du är ute och kör på hal is och snö.

Blizzak W810 och Blizzak LM32c har båda en optimerad mönsterdesign med tyngre kandesitet för att öka dragkraften vid inbromsningar och kurvtagningar. Dessa två modeller är speciellt utvecklade för att klara av extrema nordiska vinterförhållanden.

Potenza S001 är till för dig som vill tänja på gränserna när du är ute och kör. Här har Bridgestone tagit fram ett däck som med avancerade funktioner ger dig utomordentlig kraft, precision och kontroll. Likt ett sportdäck har den här modellen också enastående grepp. Något positivt med det här Bridgestone däcket är att den skapats med en bränsleekonomisk inriktning.
Turanza TOO1 Evo får dig att följa vägen samtidigt som du följer ditt hjärta, slappna av och njut med det här däcket oavsett vägförhållanden. Turanza är framtaget för att ge en enastående samverkan mellan säkerhet, komfort och prestanda.

Ecopia EP001S är till för dig som kör en hel del och som samtidigt oroar sig över ekonomin. Ja, Bridgestone har tänkt ut allt! Här får du ett ekonomiskt däck som tar dig fram oavsett vad. Enligt Bridgestone så ger det här däcket en mjuk och bekväm körning. ABS Wheels har själva inte testat just det här däcket.

Dueler A/T 001: Åk dit inga däck varit förr. Vart du än kör är Dueler A/T 001 tufft nog för allt du kan möta på din väg. Det är framtaget för både landsvägskörning och offroadkörning. Ett idealiskt däck för dig som kör på besvärliga vägar.

Dueler sport: Bridgestones duelerserie har en robust konstruktion och är byggd för att klara av livets oväntade vädningar på ett bekvämt och kostsamt sätt. Dueler HP Sport är framtagna för att klara de mest krävande situationerna, ge optimal prestanda tillsammans med utmärkt säkerhet, hållbarhet och bekvämlighet.

Duravis R660: Få ut mer av dina däck och tjäna mer på din verksamhet. Mer än så kan vi inte säga om just den här modellen.BridgestoneBridgestone däck

 

Välj typ av däck nedan:

fancybox