Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Bridgestone Dubbdäck

Bridgestone dubbdäck - För alla väderförhållanden!

Bridgestone dubbdäck passar utmärkt för dig som kör i alla väderförhållanden oavsett vad, Däcken har en utomordentlig bromsrespons, schysst design och asymmetriska däckmönster. Dessa däck finns i olika märkenBridgestone dubbdäck

Bridgestone däck – Största tillverkaren av däck i världen

Bridgestone Corporation tillverkar däck och är världens största tillverkare inom detta. De tillverkar även andra typer av produkter av gummi och deras produkter säljs idag i fler än 150 länder.

Man kan räkna med idag, att i hela världen är det var femte bil som kör omkring med Bridgestones däck. 1931 grundades detta företag av Shojiro Ishibasi och ända sedan dess har Bridgestone haft som mål att erbjuda det allra bästa inom produkter, service och teknologi, till alla sina kunder. Detta mål har de även när det kommer till företagets egna aktiviteter. Bridgestone har en egen filosofi, som på engelska heter "Serving Society with Superior Quality”. Grunden till företaget står dessutom på fyra pelare, som är integritet och teamwork, att vara kreativa pionjärer, att fatta beslut baserade på fakta som verifieras genom att observera samt att kunna fatta avgörande beslut efter noggrann planering. Bridgestone har en ambition och det är att vara världsledande när det kommer till däckteknologin.

Bridgestone som företaget heter, härstammar från Shojiro Ishibasis eget namn, som när det översätts betyder ”Stone Bridge”. För att få en mer internationell klang till namnet, så kastade man om de två orden och det blev just Bridgestone. Under 1988 köpte företaget upp Firestone och expanderades. Redan innan var Firestone ett globalt företag som var väl respekterat och hade en egen aktningsvärd historia. Genom att sammanslå de båda företagen, så blev Bridgestone ett av världens största företag inom däck och gummi.

Bridgestone tillverkar inte bara däck för personbilar, utan de gör även däck till lastbilar, bussar, jordburksmaskiner, flygplan och motorcyklar. Märket erbjuder även andra produkter då de expanderat sin nisch. Idag finner du golfutrustning, cyklar, material för bilinteriörer och produkter för industrin med märkningen Bridgestone.

När vintern närmar sig så är det dags att sätta på vinterdäck på bilen. Det gäller att ha ett bra vinterdäck, gärna med dubbar, då det förhöjer säkerheten.

När det kommer till vinterdäck så är Blizzak bäst.

Blizzak är en serie med vinterdäck (friktionsdäck & dubbdäck), med eller utan dubbar som fungerar utmärkt på underlag med snö, is och regn. Däcket ger dig ett bra väggrepp även på barmark och du kan känna dig säker ute på vägarna.

Blizzak Spike-01 är ett Bridgestone dubbdäck som fungerar ypperligt här i vårt nordiska klimat. Det är utvecklat och testat för kraven vårt lands extra vintrar ställer på däck. Dessutom är detta dubbdäck från Bridgestone skapat med tanke på det hårdare miljökrav som ställs när det kommer till dubbar. Prestandan på detta Bridgestone dubbdäck när det gäller is och snö, är förbättrade och ger ett bra resultat när det kommer till bromsning, hantering och komfort.  Detta Bridgestone dubbdäck har unika dubbar, som innehåller en kvadrat-knuffad, runda stift med cross-lant för att kanten och skrapeffekten ska maximeras, samt att det minimerar även slitage på vägen.

Lite kort om Bridgestones andra märken:

Potenza Bridgestone

Sportbilarnas favorit, ett däck med perfekta grepp och stabilitet. Potenza utbudet låter dig köra i höga hastigheter med bra komfort.

Turanza Bridgestone

Denna serie uppfyller alla kriterier för en säker körning!

Ecopia Bridgestone

Ett däck för dig som tänker på miljön och bränslet.

Dueler H/P sport Bridgestone

Stabilt däck som funkar bra.

Duravis Bridgestone

Ett transportbilsdäck som oftast används av företag, detta däck har lång livslängd!

Blizzak Bridgestone

Denna serie med duffria vinterdäck får din bil att öka säkerheten inför den svåra och krävande nordiska vinterväglagen.

fancybox