Här köper du dina sommardäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Nexen Sommardäck

Mer om Nexen sommardäck och dess historia

Året 1942 så bildades Nexen däck, fast hette då något annat. Under den senaste tiden så har detta märke och dessa däcktillverkare blivit erkända som de allra första däcktillverkarna i Sydkorea. Nexen har hunnit med att byta namn flera gånger under alla år som de existerat. Sedan 2000 har de dock hetat just Nexen. Namnet kommer från orden Next och Century. De vill med sitt namn visa att man hela tiden går framåt i tiden samt att man hela tiden har en ambition att utveckla sig. Idag säljs Nexen sommardäck och andra däck i cirka 120 länder. De ökar ständigt sin omsättning. Nexen tar hjälp av ny teknologi för att kunna tillverka däck med en hög standard och en hög kvalitet. Dessutom är det däck som är säkra och hela tiden bättre än sina föregångare. Nexen jobbar även ständigt med att försöka påverka miljön. Därför håller de ständigt på med en förbättringsprocess och utveckling av ett sätt att tillverka däck utan att man skadar miljön. 

Nexen tillverkar olika typer av däck till personbilar, SUV:ar och tävlingsbilar. Nexen erbjuder både vinterdäck och friktionsdäck i sitt sortiment. Däck från Nexen har faktiskt vunnit många olika utmärkelser, både i Korea och utomlands så som Tyskland och USA. Nexen har även börjat samarbeta med flera personer som är kända inom motorsportvärlden.
 

Företaget tillverkar flera typer av Nexen sommardäck som alla håller högsta kvalitet. Två av de mest populära däcken heter N’Fera SU1 och CP641.

N’Fera SU1 är ett lite sportigare däck som har ett smart asymmetriskt mönster samt en uppbyggnad som är specialutvecklad. Det innebär att detta däck ger dig som förare ett bra grepp. Med detta däck, så behöver du inte oroa dig för att råka ut för vattenplaning eller halka. Detta däck har nämligen spår som är breda och som går längs med däcket.  Det gör att däcket får perfekta egenskaper och prestanda på alla våta underlag. Detta däck ger dig en härlig känsla av komfort och detta däck från Nexen är ett riktigt stabilt däck som är att rekommendera.

CP641 är ett komfortdäck. Det har ett mönster som är riktningsbestämt med fyra spår vilka går längs med däcket.  Detta gör att det blir en maximal vattendränering så att du får ett så bra grepp som möjligt när det är ett blött underlag. Detta sommardäck från Nexen har en dubbel centerribba som ger en stabilitet och kontroll som är förbättrad. Mönsterdesignen är utvecklad för att ljudnivån ska bli lägre. Det gör att din bil blir skönare att köra.  

Nexen SB702 är ett däck som har ett optimerat bränslebesparande mönster. Detta däck har ett lågt rullmotstånd vilket medför lång livslängd och sparar dessutom bränsle. Däcket ger dig en reducerad ljudnivå och medför därför en god komfort. Däcket har ett utmärkt grepp på våta vägar.

Nexen Roadian H/T är ett däck utformat med fyra längsgående spår så att det ska förbättra vattendräneringen samt för att motverka vattenplaning. Däckets mönster är utformat för att det ska få mycket förbättrade off-road egenskaper.

N3000 är ett däck som utformats med ett v-format mönster som är riktningsbestämt. Detta för att förbättra vattendräneringen och motverka att det uppstår vattenplaning. Mönsteruppbyggnaden samt att den har en pilformad centerribba på däcket ökar dels stabiliteten men även inbromsningar i höga hastigheter.

N'Blue Eco är ett miljövänligt prestandadäck från Nexen som ger dig som förare ett utmärkt grepp, samt en bra bromsförmåga och en perfekt körstabilitet. De fyra längsgående spåren som finns på däcket dränerar effektivt bort vattnet. Den asymmetriska mönsterdesignen motverkar dessutom att du råkar ut för vattenplaningar och ger dig ett utmärkt grepp och prestanda på våta vägbanor.

Varför ska man köpa däck från nexen?

När det kommer till däck från Nexen så får du ett däck med hög kvalitet och ett däck som ger en bra bromsförmåga, både på torra och våta underlag. Många bildäck från Nexen har ett lågt rullmotstånd, det innebär att bränsleförbrukningen minskar. Det är bra för både plånboken och miljön. Du får en bra körupplevelse med Nexen sommardäck och du kan köra under regniga dagar utan att oroa dig för vattenplaning.

Oavsett om du köper ett sommardäck eller ett nexen dubbdäck, så får du ett däck som håller hög kvalitet och ger dig bra köregenskaper. Ett däck från Nexen är väl värt att investera i. Däcken som du köper från Nexen har en lång livslängd, vilket innebär att du kommer att kunna använda det i flera säsonger framöver. Se bara till att du sköter om dem ordentligt och att du förvarar dem på ett korrekt sätt den tid du inte använder dem. Ju bättre du tar hand om dina Nexen sommardäck, desto längre kommer du kunna använda dem. Nexen tillhör också listan på alla kända däckmärken.

fancybox