Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Nexen Dubbdäck

Nexen däck med dubbar - ett bra val!

Nexen däck är ett sydkoreanskt märke som skapar dubbdäck med rotationsriktad mönsterprofil och är därför lämplig för is och snöiga förhållanden. Nexen dubbdäck har lameller med sågtandsformer som gör det enkelt för däcket att bromsa och sakta ner vid inbromsning på en hal väg. Spåren som är utformade på Nexen däck är tillverkade för att ge bra stabilitet på våta ytor. Vattenplaning är farligt och något alla bilförare vill slippa vara med om, med Nexen dubbdäck slipper du vara orolig efterson att Nexen valt att ha med detta som en del av sina säkerhetsfaktorer.Nexen dubbdäck

Mer om företaget

Nexen bildades 1942, fast då under ett annat namn och har på senare tid blivit erkända som de första däcktillverkarna i Sydkorea. Under de år detta företag har existerat så har de hunnit med en del byten av namn. Men det nuvarande, Nexen, har de hetat sedan 2000. Man har slagit samman orden Next och Century. Detta för att visa att man går framåt i tiden, och hela tiden har ambition att utvecklas. Nexen säljs i omkring 120 länder och de ökar hela tiden sin omsättning. Med hjälp av ny teknologi, tillverkar Nexen dubbdäck som håller hög standard och kvalitet men som även är säkra och bättre. De jobbar även för att påverka miljön och försöker utveckla ett sätt att tillverka däck utan att miljön skadas.

Nexen dubbdäck finns till personbilar, SUV och tävlingsbilar. De har både sommardäck och friktionsdäck i sitt sortiment. Däck från Nexen har vunnit flera utmärkelser, dels i Korea, men även utomlands. Där ibland Tyskland och USA. Nexen har även inlett samarbete med flera personer som är kända inom motorsportvärlden.

Nexen dubbdäck är ett bra val. Du får ett däck med bra prestanda och med en innovativ design. Bland annat hittar du Nexen Winguard Winspike och Nexen Winguard 231.

Nexen Winguard Winspike är ett dubbdäck som är V-format och har en bra dragförmåga och utmärkt väggrepp på is och snö. Bullret är minimerat tack vare att dubben är fördelade på 12 dubblinjer som är slumpmässiga. Nexen Winguard 231 är ett effektivt dubbdäck vid svåra vinterväglag.

Hitta fler däck från Nexen: nexen logotyp

Nexen sommardäck
Nexen friktionsdäck
Nexen dubbdäck

 

fancybox