Här köper du dina sommardäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Falken Sommardäck

Sommardäck från Falken-Ohtsu

Falken började redan tillverka bildäck under 1983 i Osaka, Japan. Detta märke ägdes från början av Ohtsu Tire and Rubber men idag så ägs båda dessa av ett japanskt företag som heter Sumitomo Rubber Industries. Två år efter man började sin däcktillverkning, 1985, så påbörjades exportering av däck till USA, sedan har det fortsatt med export ut till övriga Europa. Falken är idag ett mycket känt märke och fokuset ligger främst på produkter med Ultra High Performance. Falken sommardäck säljs idag på marknader över hela världen och deras marknadsandelar växter hela tiden, framförallt i Europa. Det är tack vare däckens enastående kvalitet och prestanda som de kan fortsätta växa. Falken ligger långt fram i utvecklingen av däck och de använder sig av tekniker och standarder som främst utvecklats i motorsporter. Falken däck ser hela tiden till att fortsätta förbättra sina produkter konstant vilket är bra för dig som däckköpare. Du garanteras hela tiden däck med bra kvalitet. 235/30R22 90Y Falken FK 452

Falken har också fler typer av däck

Falken däck har inte bara högpresterande däck De har dessutom ett mycket brett utbud av bildäck till personbilar samt till lastbilar och fyrhjulsfordon. Inom Ultra High Performance-däck hittar du av däck med kvaliteter som kunnat utvecklas med hjälp av olika tekniker från flera professionella motorsporter. Idag är Falken leverantör av originalutrustning till flera kända bilmärken så som Subaru, Suzuki och Daihatsu.

Falken sommardäck ger dig en stabil körupplevelse samt säkerhet och minskad bränsleförbrukning. Falkens sommardäck fungerar för alla typer av förare oavsett om du kör mycket och långt eller bara då och då. Däck från Falken är väl balanserade och har en hög stabilitet. Däcken är särskilt effektiva mot vattenplaning och är väl designade för just detta ändamål. Det gör att du kan köra på våta vägar och ändå ha ett bra grepp med Falken sommardäck. Dom har även ett stort sortiment av friktionsdäck och dubbdäck, dessa går även att köpa på ABS Wheels.

Flera av däcken som Falken erbjuder har en stor mönsteryta som ger dig en perfekt kontroll över din bil, oavsett underlag och hastighet. Däcken är även väl utvecklade när det kommer till att minska bränsleförbrukning och har därmed ett lågt rullmotstånd. Däcken ger dig som förare en bekväm körupplevelse. Att välja Falken sommardäck är både ekonomiskt och miljövänligt.

Falken i Svensk media

Under 2015 rekommenderade Aftonbladet två av Falkens däck. Azenis FK453 Runflat som är ett idealiskt däck som passar ypperligt till BMW 3- och 5-serien. Detta däck ger bra stabilitet i höga hastigheter och som namnet ”run flat” antyder så kan man köra detta däck helt utan luft om det skulle inträdda. Detta däck finns i 9 storlekar från 17 till 19 tum. Det andra däcket, Falken Ziex ZE914 Ecorun är en nyhet från Falken och gjorde sin debut som standardmonterat däck på nya Volkswagen Passat. Detta däck från Falken har däckslitageindikatorer och finns i 106 dimensioner från 12 till 18 tum. Så se till att investera i något av dessa däck eller någon av alla de andra modeller som Falken erbjuder, det är ett bra val att göra.

Vad har alla falken sommardäck gemensamt?

Gemensamt för många däck från Falken är att du får ett däck som har en bra bromsförmåga, både på torrt och vått underlag. Falkens däck har ett lågt rullmotstånd, vilket gör att det är ett bra val för både miljön och bränsleförbrukningen. Flera av Falkens sommardäck ger minskad bullernivå vilket förbättrar din körupplevelse.  Falken sommardäck ger dig bra grepp på alla sorters underlag och du kan känna dig säker med däck från detta företag.

Bra att känna till om mönsterdjup

Tänk på att sommardäck som sitter på bilen ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm.  Det allra bästa enligt experter är dock att ha däck med 3 mm och mer. Om du köper ett Falken sommardäck så är de i allra flesta fall med ett mönsterdjup på 8-9 mm vilket gör att det tar längre tid att slita ner. Det gör att du kan känna dig säker på vägen och att risken för vattenplaning minskar betydligt.

Varför ska du köpa Falken sommardäck?

Att köpa i Falken sommardäck är något du kommer att uppskatta. Du får däck med en hög kvalitet, och du hittar flera typer och modeller av sommardäck av detta märke. Oavsett vad du har för bil, så kommer sommardäck från Falken att fungera utmärkt!  Ser du till att sköta om dina sommardäck från Falken så kommer du kunna använda dem i många säsonger framöver. Se till att du tvättar av dem innan du förvarar dem mörkt och svalt, när du byter till vinterdäcken. Använd inte dina sommardäck på vintern. Det är inte säkert på hala underlag, samt att gummiblandningen i sommardäck tål inte vår extrema kyla som vi har i Norden. 

Hitta fler däck från Falken: Falken logotyp

Falken sommardäck
Falken dubbdäck
Falken friktionsdäck
fancybox