Här köper du dina sommardäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Achilles Sommardäck

Mer om Achilles sommardäck

Achilles ägs av den indonesiske däcktillverkaren PT Multistrada Arah Sarana. Företaget är nu för tiden helt självständigt, men har tidigare haft samarbete med flera andra stora däckföretag så som Pirelli och Continental. Achilles startade 1988, men under 2004 gjorde de en omstrukturering, för att kunna nå ut med sina Achilles sommardäck och andra typer av däck till flera delar i världen, så som Asien, Europa och Nordamerika. De lanserade sitt eget bildäck under 2005 och detta däck kom att bli mycket populära. Eftersom företaget kan hålla nere sina tillverkningskostnader, men ändå använda sig av helt ny teknik, innebär det att när du köper Achilles sommardäck så får du dem till mycket bra priser.Achilles sommardäck

Vad har alla Achilles sommardäck gemensamt?

Gemensamt alla dessa typer av däck har, är att de ger dig bra köregenskaper och som är säkra. De flesta däck presterar bra på alla typer av underlag och med ett Achilles sommardäck så får du ett däck med mycket god prestanda. Oavsett om du väljer ett standarddäck eller ett däck som är sportigare, så får du ett däck som håller vad det lovar och en bra körupplevelse varje gång du sätter dig bakom ratten.

Vem tillverkar Achilles däck?

Achilles sommardäck samt deras vinterdäck och dubbdäck tillverkas av PT Multistrada. Detta företag äger även Corsa som har fokus på tillverkning av däck till motorcyklar. Dessa två märken har bland annat Manchester United som partner. Achilles sommardäck är även det däck som är det officiella för tävlingen Ferrari F430, som går av stapeln i Indonesien.

Varför ska du köpa Achilles däck / Sommardäck?

Achilles sommardäck är däck som är ett bra val för att använda på våra vägar. Eftersom däcket har god kvalitet, samt går att köpa till bra pris så är det ett smart val att välja sommardäck från denna tillverkare. Ser man dessutom till förbrukning av bränsle, så är detta ett av däcken på marknaden som ligger i topp för att minska den. Alla typer av däck, så som Achilles sommardäck, och deras vinter- och dubbdäck är däck som är stabila och ger en resa som är lugn och behaglig.

Achilles sommardäck är däck som är moderna, med innovativa mönster. Du får ett däck som har ett jämnare slitage och en körkomfort som är bättre. Dessutom kan du känna dig säker med däck från Achilles.

Tänk på att skaffa Achilles sommardäck i god tid så att du enkelt kan byta när det är dags. Sommardäck ska sitta på då det inte längre råder vinterväglag. Använd inte heller dina Achilles sommardäck på vintern, då de är tillverkade för sommarklimat. Gummiblandingen mår inte bra av att köras på kyla, samt att det ej heller är säkert. Då är det bättre att välja ett friktionsdäck eller dubbdäck från Achilles.

Mer om mönsterdjup sommardäck

Ett sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm, men många experter rekommenderar 3 mm och uppåt. Ett helt nytt Achilles sommardäck ligger på 8-9 mm, och gör att du kan känna dig säker på vägarna med dessa. Risk för vattenplaning med mera är mycket mindre.

När det kommer till Achilles sommardäck, så har du flera alternativ att välja mellan

  • Achilles ATR Sport är ett sportdäck som ger dig en mycket bra prestanda och köregenskaper.
  • Achilles 122 är ett Achilles sommardäck som ger dig en bra komfort och stabilitet i din körning.
  • Achilles 2233 är ett Achilles sportdäck med bra stabilitet och mycket bra bromsförmåga.
  • Achilles 9595 WR är ett bildäck som ger dig en bra prestanda och har en bra hållbarhet.
  • Achilles ATR-K Economist är däcket som kombinerar komfort, med säkerhet och stil samt att den ger dig bra köregenskaper och inbromsning.
  • Achilles Desert Hawk A/P är ett Achilles sommardäck som är designat för din SUV. Den är även designad för att ge ett tystare och hållbarare däck.
  • Achilles Desert Hawk A/T är ett Achilles sommardäck som är för dig som är off-road entusiast.  Samtidigt presterar detta däck även bra på landsväg.
  • Achilles Platinum är däcket som ger dig bra körkomfort både när det är vått och torrt underlag. Risken för vattenplaning minskar betydligt med detta däck
fancybox