Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Achilles Dubbdäck

Köp dina Achilles dubbdäck hos ABS Wheels.

Med Achilles däck kan du ta dig fram på ett enkelt sätt och du behöver inte oroa dig över en snöig väg då achilles däcken tar dig fram med lätthet. Achilles vinterdäck ger fastare bromsningsförmåga och är gjorda för att ha en optimal grepp på isiga vägar. Varför är Achilles däck bra?

Achilles är ett däckmärke som den indonesiske däcktillverkaren PT Multistrada Arah Sarana äger. Företaget startade redan 1988 och på den tiden hade de ett nära samarbete med Pirelli, den italienske däcktillverkaren. Dessutom samarbetade man med flera tyska bolag, bland annat Continental, för att få hjälp med distribution. Nu är dock företaget självständigt. En stor omstrukturering gjordes under 2004 för att kunna utveckla och distribuera däck med hög kvalitet till både flera delar av Asien, Europa och Nordamerika. Under 2005 lanserades Achilles däck och detta var däck som snabbt blev populära. Företaget använde sig av den senaste tekniken, men höll samtidigt ner tillverkningskostnaderna vilket gjorde att de kunde erbjuda Achilles dubbdäck, vinterdäck och sommardäck till bra priser.

PT Multistrada, tillverkar Achilles dubbdäck, vinterdäck och sommardäck. Dessutom äger företaget även Corsa, som tillverkar motorcykeldäck.  Genom dessa två märken så har företaget Manchester United som partner. Achilles är även det officiella däcket för Ferrari F430, en tävling med racingbilar i Indonesien.

Achilles dubbdäck är ett bra val för våra vintervägar. Det är ett däck med god kvalitet, men till låga priser och dessutom är det ett bra val om man ser till bränsleförbrukningen. Achilles dubbdäck har bra greppförmåga, på både snö och barmark. Däcket är stabilt, och ger dig en lugn och behaglig resa varje gång du kör din bil.

Achilles dubbdäck är ett modernt däck, med ett mönster som är innovativt. Det gör att slitaget blir jämnare, en bättre körkomfort samt en säkerhet som är högre. Med dubbdäck från Achilles kan du ge dig ut, oavsett om det är en snöig, isig väg eller barmark. Du får lika bra grepp på vägen.

Under vinterhalvåret så är det krav på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. När det kommer till dubbdäck är det perioden 1 oktober till 15 april som du får ha dessa på bilen.  Att välja dubbdäck från Achilles är en bra idé, då dubbdäck är säkrare. Trafikverket har påvisat att dödsrisken på hala vägar under vintern och utan antisladdsystem blir ungefär halverat genom att man har dubbdäck på bilen.

Achilles dubbdäck, är däck med små dubbar av metall, så kallade hårdmetallstift. Väljer du att köra med dubbdäck så ska du vara uppmärksam på att på vissa ställen kan det vara förbjudet att köra med dem. Det kan gälla vissa vägar eller vissa sträckor. Det bästa är att höra med kommunen på de ställen där du kör allra mest.

Dubbdäck från Achilles gör att du får bättre fäste på underlag som är isiga, samt att gummiblandningen i däcken samt dess konstruktion är stadigare, just för att ge bättre väggrepp. Även sommardäck från Achilles är väl värda att investera i. Även dessa har god kvalitet, till bra priser och ger dig en säker färd med bilen.

Achilles har dubbdäck, friktionsdäck och sommardäck i flera olika varianter. Det finns sportiga modeller och mer standardmodeller. Oavsett modell, eller typ av däck från Achilles, så har de alla samma höga kvalitet och det är det däck du kan lita på.

fancybox