Michelin däck, köp billigt online

Är du på jakt efter att köpa billiga pirelli däck? då ska du först ta dig lite tid att läsa om detta fantastiska märke innan du placerar köpet hos ABS Wheels.

Compagnie Générale des Établissements Michelin (vanligen kallat för Michelin däck) är ett franskt företag som idag står för världens största däckproduktion. Företaget grundades 1889 av André Michelin och Edouard Michelin (bröder).

Idag har Michelin över 100.000 anställda och en produktion på över 160 miljoner däck som distribueras över hela världen årligen. Genom att erbjuda ett mycket brett utbud av däck till personbilar finns ett däck för de allra flesta oavsett vilket behov som finns. Här finns sommardäck, friktionsdäck och dubbdäck i olika kvalité, storlek och design. Tack vare detta är hela 50% av alla personbilsdäck som säljs på eftermarknaden Michelin däck.  Utöver personbilsdäck har bolaget även produktion av Michelin mc däck och lastbilsdäck.

År 1898 skapades Bibendum, den maskot som verkligen förknippas med däckmärket. En maskot som sedan dess varit med i marknadsföring av Michelin och som i Sverige går under namnet ”Michelingubben”.
 

Etablerades i Sverige 1921

Till Sverige kom alla Michelin däck år 1921. Först såldes däcken i ett samarbete med Nyman & Schultz men 1927 hade företaget etablerat sig så mycket landet att de bildade Michelin Gummiringar AB. Det företaget döptes år 2003 om till Michelin Nordic AB. Huvudkontoret i Sverige ligger i  Stockholm där ca 120 personer arbetar med allt från marknadsföring och kommunikation till distribution och service.
 

Rotationsriktning

Michelin däck bör alltid monteras enligt rätt rotationsriktning. Gör du fel kan det vara farligt, för att göra rätt behöver du bara kika på däckets mönster som oftast går åt ett håll. Ser du inte det kan du även titta på märkningen, läs mer och se bilder om rotationsriktning däck.
 

Vi finns i Stockholm

Åker du till Ringvägen 100, 118 60 Stockholm så kommer du till deras huvudkontor. För att beställa däcken går du till Turbingatan 13, 19560 Arlandastad (ABS Wheels). Våra experter hjälper dig på plats.Michelin däck


Även udda däckvarianter

Genom åren har Michelin även tagit fram mer udda däckvarianter som producerats i betydligt mindre skala än de övriga däckmodellerna. Ett exempel är TRX. Dessa är tillverkade för att passa TRX-fälgar då vanliga däckmodeller inte passar här. Det som framförallt kännetecknar TRX är att fälgens storlek mäts upp i millimeter. En precision som inte finns hos vanliga fälgar där man anger storleken i antal tum.

Ett annat mer udda däck är Michelin Scorcher ”31”. Ett motorcykeldäck som tagits fram i samarbete med Harley Davidson. Det unika är framförallt att företagsnamnen Michelin och Harley Davidson är tryckta på däcken. Det är ovanligt att en bil/motorcykeltillverkare får sitt namn tryckt på däcken. När detta däck lanserades var det första gången som Harley Davidson hade Michelindäck som originalutrustning.Michelin däck


Michelin ligger alltid i framkant vad gäller däcktester (2019)

Enligt råd & Rön så blev Michelin vinnare med sin modell "Michelin Primacy", på andra plats kom bland annat Continental och Goodyear.

Råd&Rön utser Michelin Primacy 3 till vinnare då den får bäst egenskaper på bla torr väg år 2018. De däck som presenterades nyligen som vinnare var Michelin Pilot sport 4s av teknikrådet.


Andra populära Michelin modeller som ABS Wheels säljer

Michelin Alpin, Michelin Pilot Sport, Michelin Crossclimate, Michelin Primacy HP och Michelin X-Ice

Michelin däckMichelin mönster


Välj typ av körning nedan:

fancybox