MICHELIN CROSSCLIMATE SUV SOMMARDÄCK


MICHELIN SUV däck har robustare konstruktion

SUV, som står för Sport Utility Vehicle, är populära fordon som kräver speciella däck för att möta deras unika behov. MICHELIN-däck med SUV-beteckning är skräddarsydda för att leverera optimal prestanda till SUV-förare. Dessa sommardäck har en robust konstruktion och mönster som ger enastående grepp på olika vägunderlag, inklusive asfalt, grus och terräng. De är speciellt utformade för att hantera den högre vikten hos SUV-fordon och erbjuder stabilitet, hållbarhet och komfort under körning. Med sin allsidighet och kapacitet att tackla både stadstrafik och off-road-utmaningar, är SUV-däck det perfekta valet för ägare av SUV-bilar som söker optimal prestanda. Utforska vårt sortiment av MICHELIN-däck för SUV-fordon och förbättra din körupplevelse.

Slitna sommardäck kan vara osäkra att köra med

Att köra med slitna sommardäck är mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen avsevärt. Slitna sommardäck har minskat grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på våta eller hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna sommardäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna sommardäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Blanda inte MICHELIN sommardäck med andra fabrikat

Det är dåligt att blanda olika fabrikat av sommardäck på ett fordon av flera anledningar. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet är det bäst att använda sommardäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen.

Lågt däcktryck kan leda till punkteringar

Att köra med för lågt ringtryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonets prestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för MICHELIN CROSSCLIMATE SUV sommardäck. Genom att se till att däcken är rätt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka säkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Kör på sommardäck på sommaren

På sommaren är däckvalet avgörande för säkerhet och prestanda. Välj sommardäck som är anpassade för varmare väder. Deras slitbanor ger optimalt grepp på både torra och våta vägar, vilket förbättrar bromssträcka och stabilitet på varma asfaltvägar. Genom att använda sommardäck minskar risken för vattenplaning och oönskade halksituationer. Utforska MICHELIN CROSSCLIMATE SUV sommardäckskollektionen för en tryggare och smidigare körupplevelse i sommarvärmen. Investera i däck som passar årstiden och njut av säkrare resor under de varma månaderna.

MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

235/65R17 104V Michelin CROSSCLIMATE SUV MO
C B 69snögrepp
11-13 dagars leverans

2018 kr
Köp nu
MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

235/60R16 104V Michelin CROSSCLIMATE SU
C B 69snögrepp
7-9 dagars leverans

2004 kr
Köp nu
MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

235/60R17 106V Michelin CROSSCLIMATE SUV XL
C B 70snögrepp
18-20 dagars leverans

2142 kr
Köp nu
MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

235/60R18 103V Michelin CROSSCLIMATE SUV AO
B B 69snögrepp
7-9 dagars leverans

2292 kr
Köp nu
MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

245/60R18 105H Michelin CROSSCLIMATE SUV
C B 70snögrepp
7-9 dagars leverans

2305 kr
Köp nu
MICHELIN CROSSCLIMATE SUV Sommardäck

275/55R19 111V Michelin CROSSCLIMATE SUV MO
B B 71snögrepp
7-9 dagars leverans

2921 kr
Köp nu

När får man byta till sommardäck 2024?

Efter den 31 mars är det tillåtet att byta till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, förutsatt att vinterväglag inte förekommer. Vinterväglag anses vara när det finns snö, is, snöslask eller frost på någon del av vägen. Beslut om förekomsten av vinterväglag tas av polisen på plats där du befinner dig.

Hur mycket kostar ett MICHELIN CROSSCLIMATE SUV sommardäck?

Vi tillämpar dynamisk prissättning, detta innebär att vi ständigt söker av marknaden efter de bästa priserna. Detta kombinerat med att vi gör stora inköp gör kan ge dig som kund det bästa priset på dina MICHELIN CROSSCLIMATE SUV sommardäck. Stora inköp innebär också att vi alltid har mycket på lager och kan på så sätt korta ned leveranstiderna

Vilket däcktryck ska jag ha i mina MICHELIN CROSSCLIMATE SUV sommardäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett tryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta varierar beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten valet av tryck. Följ alltid tillverkarens rekommendationer, vanligtvis återfinns de i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa riktlinjer är viktiga för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet på vägen.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox