Achilles däck - vad är det? 

Däckmärket Achilles tillverkas av det Indonesiska företaget PT Multistrada Sarana. När företaget började tillverka däck (1988) genomfördes detta i ett mycket tätt samarbete med italienska tillverkaren Pirelli däck. Från början hade man även samarbete med flera tyska företag. Detta för att få hjälp med distribution och försäljning av Achilles däck.

I och med att Achilles vuxit snabbt kan de idag klara sig på egen hand. Detta mycket tack vare de omstruktureringar som genomfördes i företaget år 2004. Målet var att skapa en fungerande organisation för att kunna distribuera däck i första hand till flera asiatiska länder men sedan även till både Europa samt till Nordamerika. En omstrukturering som uppenbarligen lyckades.

Achilles blev snabbt ett populärt märke och på bara sex år kunde företaget öka vinsten med hela 35%. Detta skapade förutsättningar för framtida forskning och utveckling av däck för att möta konsumenternas behov på olika nivåer.

Idag tillverkar Achilles däck till både personbilar, racingbilar, SUV och lätta lastbilar. Bland annat är Achilles det officiella däck som används vid tävlingen FerrariF430 som årligen genomförs i Indonesien.
AchillesAchilles däck

Det här är alla Achilles däck som finns på ABS WheelsAchilles däck

ATR SPORT: Detta är mycket bra sommardäck som finns i flera olika varianter (mindre skillnader). Däcken är utvecklade för att möta behovet vid touring vilket betyder mycket bra körupplevelse och grepp.

Archilles Multivan – Ett däck som möter behoven för de tyngre personbilarna eller lättare lastbilarna. De är förstärkta så att de klarar ett högre tryck utan att tappa hållbarhet eller styrka. Ett säkert val för de med de tyngre bilmodellerna.

Achilles Vinterdäck – Utöver ett brett utbud av sommardäck har även Achilles mycket bra vinterdäck med ett innovativt däckmönster som skapar ett jämnare slitage över hela däcket. Det skapar även en bättre körkomfort än på tidigare modeller. Achilles har både dubbdäck och så kallade friktionsdäck som passar för vinterväglag.

Generellt är priset betydligt lägre på däck från Achilles än på däck från andra märken i samma kvalitetsnivå. Totalt sett får däcket 4,1 av 5 poäng i Achilles däcktest.

Achilles 122 sommardäck är speciellt utformade för förare som reser mycket och som därmed kör i olika väderförhållanden. Detta sommardäck från Achilles är stabilt och motståndskraftigt. På ABS Wheels har vi ett hundratals 122 Achilles däck i lager för omgående leverans.
 
Achilles 2233 Sommar / prestanda däck är byggda för att stödja sportentusiaster som är ute efter sportiga/racing däck. Achilles 2233 har special konstruerade däckmönster som skapats med en assymetrisk design för att ge fäste och kontroll på snabba körningar, kurvtagningar och inbromsningar. Spåren på dessa sommardäck från Achilles gör sig också riktigt bra i vatten.  
Achilles Platinum är ett högpresterande platinum däck. Ett av Achilles bästa däck som skapats för att ge dig en exklusiv komfort i både våta och torra underlag.
 
Något gemensamt för dessa sommardäck:

  • Perfekt våt dragkraft
  • Maximerad kraft i olika manövreringar
  • Utmärkt i kurvtagning
  • Lägre generering av buller

Även om du har planer på att köra i snö, lera, gräs, grus eller tom is så är Achilles ett bra däck med maximal prestanda och livslängd. Vill du istället ha däck i premiumsegmentet så bör du kika på Continental, Goodyear, Nokian, Michelin och Hankook

Välj nedan om du ska ha sommar, friktion eller dubb.

fancybox