Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Vredestein Dubbdäck

Det holländska företaget Vredestein har varit en av de mest kända europeiska däcktillverkarna sedan 1960-talet. Tillverkningen utav Vredestein dubbdäck har skett i många år och de har hittills levererat miljontals dubbdäck världen över.

Ett år efter att Emile Louis Constant Schiff hade köpt Nederlandse Guttapercha Maatschappij, 1909, bytte företaget namn till NV Rubberfabriek Vredestein. Då tillverkade företaget gummiprodukter, såsom bland annat tennisbollar och skor. Företaget NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein grundades 1946, och B.F. Goodrich ägde då 20 procent av företaget. Företaget fortsatte att växa sig större och på 1960-talet integrerades det med en annan gummifabrik. B.F. Goodrich köpte 1971 Vredestein och man breddade marknaden ytterligare. Under 1970-talet började företaget fokusera allt mer på att tillverka vredestein dubbdäck.Vredestein dubbdäck

Under 1990-talet började Vredestein samarbeta med Giorgetto Giugiaro. Giugiaro är en känd designer av bilmodeller och hans design lät Vredesteins högkvalitativa däck utvecklas till det bättre.

Giorgetto Giugiaro är en betydande och välkänd bildesigner från Italien. Giorgetto var en av männen bakom välkända modellerna under 70-talet, med skarpa vinklar och raka linjer.  Han gjorde sig ett namn som designer genom Volkswagen Golf I, BMW M1, Maserati 3200 GT och Alfa Romeo Brera. Giorgetto utsågs 1999 till århundradets bildesigner av bilpublikationer över hela världen.

Giorgetto Giugiaro och hans son och uppföljare Fabrizio, har sedan dess haft ett stort inflytande både på märket Vredestein samt på företagets övriga produkter. Det har varit ett bra samarbete för båda parter att ingå. Vredestein har genom att förknoppas med Giugiaro utvecklats till att bli ett unikt nischmärke på den europeiska premiummarknaden, med kännetecken som säkerhet och design.

Apollo Tyres Ltd. köpte 2009 Vredestein och de blev en del av detta indiska företag. Vredesteins huvudkontor återfinns i Enschede, Nederländerna och företaget har funnits med länge i däckbranschen. Utöver däck till personbilar så tillverkar de även däck till cyklar och jordbruksredskap. Däcken är designande med hjälp av ett samarbete med designhuset Giugiaro. Vredestein har en lång bakgrund som däcktillverkare och köper du Vredestein dubbdäck eller sommardäck, så får du garanterat bra kvalitet.

Mer om Vredestein märken

De ger dig ett bra grepp på vägbanor med is och snö samt har en snygg design. Vredestein dubbdäck finns till både personbilar och lätt lastbil. De ger dig en skön körupplevelse och en säker färd. Vredstein ger dig dubbdäck som konstruerats för att klara av sådant som extrema vinterväglag med olika typer av snö och is. Med dubbdäck från Vredstein får du ett extra bra grepp i synnerhet på snö.

Vredstein ger dig däck som inte bara är säkra, utan har en snygg design. Så nu kan du köra omkring på snöiga och isiga vägar på ett säkert och snyggt sätt.

Arctrac

Artrac är ett dubbdäck för att klara extrema vinterväglag där olika sorters snö och is inte ska spela någon roll, det här däcket har en 3D vinklad Axelprofil som får däckens stabilitet att öka avsevärt. Artrac garanterar utmärkta manövreringsprestationer på bromssträckor och snabba accerelationer.

Snowtrac 3

Säkerhetsaspekten blir allt viktigare för vredestein och det har därför skapat Snowtrac 4 som har innovativa längsående fåran i olika steg för att ge bättre grepp på vinterväglag.

Vredestein Wintrac 4 Xtreme

Första SUV vinterdäcket! Wintrac 4 Xtreme har hög prestanda och en toppdesign som får däcket att rulla galant ute på vägarna. Här prioriteras säkerhet, vägegenskaper och terrängssäkerhet!.

Varför ska man köpa vredestein dubbdäck?

Vredestein har konstruerat dubbdäck som klarar av extrema vinterväglag, deras vinklade axelprofiler gör att däcken får bättre stabilitet och grepp. Vredestein har verkligen tänkt till när det skapat sin genomtänkta slitbanekonstruktion vilket gjort att dubbarna inte kan låssna. Risken är minimal! Om det finns ett Vredestein dubbdäck vi rekommenderar så är det Arctrac som Till och med vid mycket låga temperaturer kan garantera utmärkta manövreringsprestationer, korta bromssträckor och snabba accelerationer.
fancybox