Här köper du dina fälgar
  Börja med ditt registreringsnummer

Tum
Bredd
Inpressning
alla märken
Bultmönster

Fälgar

Köp dina fälgar av oss. Vi lovar bra service och snabb leverans.

ABS Whhels Lite fräckare fälgar, mycket bättre priser

En erfaren guide gör det lätt att välja rätt fälgar. Utan hjälp kan det lätt bli förvirrande. Vi på ABS Wheels kan det mesta som är värt att veta om fälgar. Man skulle kunna säga att vi har en passion för fälgar. Förutom utseendet, vilket vi förstås tycker är viktigt, finns det en del saker att tänka på vid valet av fälgar. Vilken storlek fälgen har påverkar till exempel direkt hur fordonet beter sig när du kör. Vilket material fälgen har och hur den är konstruerad har också betydelse. Det är också viktigt att ha koll på vilka mått som gäller för just ditt fordon. Vill du veta vilka mått som gäller för din bil kan du använda söktjänsten på abswheels.se. Allt du behöver göra är att fylla i ditt registreringsnummer eller bilmodell så får du veta vilka mått som gäller för såväl däck som fälgar.

Vilka fälgar passar min bil?

På ABS Wheels har vi gjort det enkelt för dig att sortera ut exakt rätt fälgar för din bil genom att skriva in bilens registreringsnummer. Vi beaktar flera viktiga faktorer som bultindelning, inpressning, bredd och dimension.

Varför köpa fälgar online?

Att köpa fälgar online erbjuder lägre priser, bekvämligheten att handla var som helst och närsomhelst, ett större utbud och möjligheten att få leverans direkt hem eller till en verkstad.
På abswheels.se har samlat ihop det bästa marknaden har att erbjuda i däck och fälgar.

Byt bil och behåll dina fälgar

Köper du fälgar från ABS Wheels kan du behålla dina favoritfälgar även när du bestämmer dig för att byta bil. Med vårt patenterade ABS360-system kan vi passa in dina fälgar till en bredd på sju olika bultmönster. Det som skiljer fälgar från olika bilmärken åt är bultindelningen. Det gör det svårt, för att inte säga omöjligt, att montera en fälg som är anpassad för ett visst märke på en bil av ett annat märke.

Vi på ABS Wheels har löst detta genom att använda en så kallad excentrisk kona, ABS360. Den gör det möjligt att anpassa bultindelningen på en och samma fälg så att den går bra att använda på flera olika bilmärken och modeller. Smart, va? Låt oss hjälpa dig hitta rätt fälgar för dig.
Vill du hitta fler varumärken än ABS så har vi Japan racing, Zito, Dezent, Aez, Dotz, Advanti, Image, Nitro, Oxxo och Vossen, BrockEnzo samt mycket mer.

DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT ARTIK Silver

15x6.0ET: 35 2328 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT ARTIK Silver

15x6.0ET: 25 2328 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT TAYGA Dull Anthraci

15x6.0ET: 32 2365 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT ARTIK Silver

15x6.0ET: 32 2328 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT TAYGA Dull Anthraci

15x6.0ET: 35 2365 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN HOTSWAP Hyper Silver

15x6.5ET: 15 2365 kr

868 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN TOMCAT Dull Black

15x7.0ET: 30 2365 kr

868 kr

Köp nu
Mega Indus Trailer Silver fälgar

Mega Indus Trailer Silver

13x5.0ET: 30

872 kr

Köp nu
Mega Indus Trailer Silver fälgar

Mega Indus Trailer Silver

13x5.0ET: 30

872 kr

Köp nu
Mega Virgo Black fälgar

Mega Virgo Black

14x4.5ET: 17

897 kr

Köp nu
Mega Virgo Silver fälgar

Mega Virgo Silver

13x5.0ET: 35

897 kr

Köp nu
INTER ACTION Solar Silver fälgar

INTER ACTION Solar Silver

14x5.5ET: 42 1124 kr

899 kr

Köp nu
IT WHEELS ALISIA Black Gloss Gloss Black fälgar

IT WHEELS ALISIA Black Gloss Gloss

15x6.0ET: 32 1124 kr

899 kr

Köp nu
IT WHEELS ALISIA Silver Silver fälgar

IT WHEELS ALISIA Silver Silver

15x6.0ET: 32 1124 kr

899 kr

Köp nu
IT WHEELS ALISIA Silver Silver fälgar

IT WHEELS ALISIA Silver Silver

15x6.0ET: 35 1124 kr

899 kr

Köp nu
IT WHEELS ALISIA Black Gloss Gloss Black fälgar

IT WHEELS ALISIA Black Gloss Gloss

15x6.0ET: 35 1124 kr

899 kr

Köp nu
DEZENT TC fälgar

DEZENT TC

15x6.0ET: 46 1133 kr

906 kr

Köp nu
Mega Turn Silver fälgar

Mega Turn Silver

15x6.5ET: 38

923 kr

Köp nu
DIVERSEN fälgar

DIVERSEN SPORT ARTIK Anthracite

15x6.0ET: 25 2365 kr

928 kr

Köp nu
MAK fälgar

MAK STORM Silver

15x7.0ET: 20 2365 kr

928 kr

Köp nu
Aveny (M963) fälgar

Aveny (M963)

23x10.0ET: 15 1164 kr

931 kr

Köp nu
GG 45 EU Silver fälgar

GG 45 EU Silver

14x4.5ET: 10 1170 kr

936 kr

Köp nu
GG 45 EU Silver fälgar

GG 45 EU Silver

14x4.5ET: 18 1170 kr

936 kr

Köp nu
GG Trailer BlackPolish fälgar

GG Trailer BlackPolish

14x5.5ET: 30 1170 kr

936 kr

Köp nu
Vill du läsa mer så kan du trycka på  Läs mer

Fakta om fälgar

När man ska köpa nya fälgar finns det ett antal saker man bör tänka på förutom hur fälgen ser ut. Därför är det viktigt att man känner till egenskaperna hos olika fälgar för att hitta de som passar bäst till sitt fordon. Storleken på fälgen påverkar direkt hur fordonet beter sig under körning. Materialet och konstruktionen avgör även hur de kommer att hantera olika förhållanden. Det är viktigt att veta de rätta måtten för sitt fordon när man ska byta till en större fälgmodell.

Mer om olika fälgar

Aluminiumfälgar och Lättmetallfälgar tillverkas av en aluminiumlegering som är en  blandning av metaller klassade i A356 aluminium.

Aluminiumfälgar ökar drastiskt i sin popularitet och gör att många väljer just aluminiumfälgar idag, det beror på flera saker som exempelvis att det är billigare för tillverkaren att framställa dessa fälgar. ABS wheels är idag en marknadsledande leverantör inom fälgar i Sverige, vi har den patenterade abs360 konan som gör det möjligt för fälgar att anpassas till olika bilmodeller. Aluminiumfälgar är också den populäraste varianten på fälgar idag och finns i alla storlekar, dessa fälgar är mycket lättare än stål, ser bättre ut och funkar bättre för bilen. Dessa fälgar är oftast stylade med ekrar, krom, poleringar och färger. Visste du att aluminiumfälgar väger mycket mindre än plåtfälgar och ger därför en bättre effekt till bilen? Det skiljer alltså 3-5 kg i vikt!

Konkava fälgar
Vi på abswheels har konkava fälgar inom kända märken såsom ABS355 som är en konkav – 5 ekrad populär fälg. 

Vinterfälgar 
Fälgar för vinterbruk som är pulverlackerade i ett extra tjockt lager som gör att fälgen tål både snö och slask speciellt för våra skandinaviska vägar som sandas och saltas på vintern. Dessa fälgar är tydligt märkta med en snö/solsymbol. Fälgarna funkar utmärkt att åka på vinter som sommar.
 

Plåtfälgar och Stålfälgar 
Detta är den mest grundläggande fälgen som finns, dessa fälgar är billigare än aluminiumfälgar och finns oftast i 16 tum. Något positivt med stålfälgar är att dessa klarar sig bra i snö och is. Stålfälgar är även betydligt lättare att rengöra, vilket är särskilt viktigt under vintern. Snö som fryser inuti fälgen eller grus som fastnar kan göra att bilen inte känns lika stabil att köra.

Fälgar


Fälgfakta:

Navhål är hålet i mitten på fälgen som ska passa till bilens nav

Inpressningsdjup, Även kallat ET anger avståndet mellan däckets axiella centrum till fälgens monteringsyta mot hjulnavet.

Fälgmaterial

Fälgen är metallhjulet som fästs i hjulaxeln och används för att stödja däcket. Fälgar finns i flera material som kan ändra sättet bilen kan användas på. Vissa material är lätta medan andra är håller för hårdare bruk. Nedan kan du läsa mer om de olika materialen och deras fördelar och nackdelar.

Lättmetallfälgar är passar ofta bra på sportbilar när man även vill ha en snygg design på fälgen samtidigt som de står emot rost bättre än stålfälgar. Nackdelen med detta material är att de inte är lika hållbara om de ska användas i tuff terräng till exempel.

Stålfälgar ger bilen en lägre tyngdpunkt och är ofta tunga men hållbara. Stål är ett bra materialval för hård terräng och snö.

Fälgar med ekrar är väldigt lätta och kan se riktigt bra ut på rätt bil. Nackdelen här dock att de kan vara svåra att rengöra.

Om rengöring av fälgar

Precis när du är utanför automattvätten och tvättat bilen så inser du snabbt att fälgarna fortfarande är smutsiga, varför undrar du? Jo som bilägare så måste man ha i beaktning att fälgen alltid kommer att vara smutsigare än bilen eftersom att all salt och vägsmuts samlas där och fäster sig fast med tiden.

Vad är bromsdam och hur blir jag av med det?

Bromsdamm kommer när bromsbeläggen klämmer sig mot rotorn samtidigt som bilen stannar. När dynan slits under värme så slits metallspånorna och flyger ut mot fälgen, med tiden så orsakar dessa metallspånor rost och skador på fälgen. För att övervinna detta och slippa det så är det viktigt att du rengör fälgarna ordentligt med polering och fälg vax. Fälgvaxen skyddar fälgen mot angripande partiklar och håller fälgen ren och skyddad mot smuts, damm, avgaser och föroreningar. Bromsdamm är något du verkligen ska ha koll på för att undvika att fälgen slits för tidigt, kom ihåg att om bromsdammet sitter på för länge så kan det börja äta i själva fälgbeläggningen.

Så här tvättar du dina fälgar:

Börja med att alltid rengöra hjulen och däcken först då detta förhindrar att smuts och stänk kommer på fälgen senare. Använd alltid en separat tvätt och borste (mjuk borste för att inte skada fälgen).

Har hjulen och fälgen mycket bromsdamm så är det viktigt att du använder dig av en skonsam fälgrengörare, INTE avfettning då detta skadar fälgens utseende på sikt.

Steg 1:

När du har sprutat på fälgen med tillräckligt mycket vatten så ska du torka av fälgen med en ren handduk som inte skaver fälgarna. För att skona fälgarna i största möjliga mån ska du alltid försöka att först noggrant spola bort smuts och grusrester innan du torkar av fälgen.

Så fort fälgarna torkat så ska du spruta på fälgrengöring och låta det stå ett litet tag, därefter tar du vatten och rengör fälgen med en mjuk borste.

Steg 2:

Efter ett tag är det dags för sköljning för att återigen utföra samma procedur igen. Detta brukar man få göra 2-3 gånger beroende på fälgens kondition.

Steg 3:

Här torkar du av fälgen med en ren trasa. Ett tips är att alltid använda skonsamma och miljövänliga trasor.

Steg 4: Vaxa fälgarna så undviker du att smuts fastnar i framtiden.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

Spola av fälgarna noggrant med mycket vatten innan du påbörjar någon rengöring, detta för att undvika repor vid gnuggandet.

Det är inte bara utsidan som ska rengöras det är också insidan, fälgen och hjulet är bland det viktigaste egenskaperna i en bil.


Enligt automotorsport så är dessa medel bra:

Bra fälgrengöring

Erbjudande fälgar

fancybox