Börja med ditt registreringsnummer

Lär dig allt om Westlake däck innan du går till varukorgen!

Westlake däck tillhör Zhongce Rubber Group Co., Ltd. och företaget startade 1958. Idag är detta företag nummer ett som däcktillverkare i Kina och nummer 10 av 75 stycken globalt.
Detta företag har en stolthet i att kunna producera däck som är bland de bästa i världen. De har en företagsfilosofi, som handlar om samarbetat med leverantörerna.

Idag är det över 10 000 stycken förtag som säljer deras produkter över hela världen och det finns idag flera miljoner slutkunder som kan lita på dessa däck, varje dag!
De tekniker och ingenjörer som arbetar med detta företag jobbar tätt tillsammans med en internationell forskning och utveckling.
 

Flera länder jobbar tillsammans 

Här jobbar ett team från Kina, Korea och Japan tillsammans och företaget investerar mycket pengar i att kunna upprätta flera produktionsanläggningar så väl som testanläggningar.
De har en stor tilltro till sig själva när det gäller att producera kvalitetsdäck vilket tillåter dem att inrätta system för kvalitetskontroller som är godkända av olika globala däcktillverkare så väl som biltillverkare, till exempel Volvo, samt att de har infört en produktionsanläggning som kan inspektera varje däck innan den lämnar produktionslinjen.

Westlake erbjuder sommardäck och vinterdäck för personbilar, Vans, SUVS, samt lastbilar och trailers. De har även bildäck för high perfomance. Dessutom tillverkar de däck för motorcyklar och cyklar. Westlake har blivit en mycket populärt val för fordonsägare runt om i världen som är på jakt efter däck med högsta kvalitet, men till vettiga priser.


Tillverkare och däck test

Auto Motor Sport gav däcket 6,2 poäng av 10. Utifrån den bedömningen kan man säga att däcket är helt okej och inte farlig, är man ute efter att spara en slant kan man välja westlake. Det här däcket fick bättre betyg än GT Radial. Samtidigt fick däcket bättre rullmotståndsvärden än Uniroyal och hör och häpna, Westlake fick bättre betyg på bromsegenskaperna (våta väglag) än Bridgestone.


Recension och omdömen

Vi på ABS Wheels kan rekommendera det här däcket helhjärtat. Efter att ha salufört så många westlake hjul under årets gång kan vi med gott samvete garantera dig ett tryggt däckval. Givetvis ska man inte skilja märket från premiumsegmentet var värden kan vara upp till 50% bättre. Under 2015-2016-2017-2018 och 2019 har bolaget inte varit med i något känt däcktest.
 
Så här ser westlake däck ut (ABS Wheels fotograf)
westlake däck


För att beställa westlake ringer du 08 591 217 77
175/70R14 84T Westlake RP-18

175/70R14 84T Westlake RP-18
E E 70
Omgående leverans*
Endast 1 går att beställa

242 kr
Köp nu
225/50R18 95W Westlake SA37 XL

225/50R18 95W Westlake SA37 XL
E B 72
4-6 dagars leverans
Endast 1 går att beställa

651 kr
Köp nu
fancybox