Börja med ditt registreringsnummer

Viking däck från Norge (Inga vikingar bakom däcket)

1913 var det år som Viking däck grundades i Askim, Norge. De började dock inte med däcktillverkning utan höll på med så som många andra under den tiden med olika sorters gummiprodukter. Dock utvecklades företaget, lite på samma sätt som Gislaveds däck, att börja tillverka egna däck istället för gummiartiklar. Det tog ett par decennier, men sedan var Viking en av Norges marknadsledande däckföretag. Man började expandera och kom ut på den internationella marknaden. Bland annat så levererade detta företag däck till Volvo, Opel och Volkswagen samt att man började sälja en del produkter till länder som Tyskland och Schweiz samt till USA.
1985 köpte KF norska Viking Dekk A/S och sammanlade Gislaveds däck och Viking däck i bolaget Nivis Tyre AB 1987. Idag är både med i den stora koncernen Continental. Viking säljer runt 1 miljon däck per år till hela världen.
Viking däck

Om du vill ha däck att lita på är vinterdäck från Viking att rekommendera. Bland annat har de en modell som heter SnowTech, som är ett mycket högkvalitativt däck som dessutom är välkonstruerat. Detta däck har en kort bromssträcka tack vare en dragkraft. Detta däck är även ekonomiskt och sparar in på bränsle. Däcket har även bra egenskaper för att motverka vattenplaning. Vinterdäck från Viking är att lita på, oavsett väglag.
Självklart finns det ett sortiment av sommardäck från Viking. De passar flera olika typer av fordon, och du får ett bra grepp på vägarna med dessa sommardäck. Viking har däck i flera olika prisklasser, men gemensamt är att de alla håller en hög kvalitet.

Välj typ av däck nedan
fancybox