Börja med ditt registreringsnummer

Toyo däck

Toyo är en japansk däcktillverkare som funnits ända sedan 1945. Företaget Toyo Tire & Rubber Company startade upp i Osaka, Japan, men blev 1966 förflyttat till USA där den största tillverkningen av däck sker idag. Detta företag har en filosofi som fokuserar på kvalitet. Däck från detta märke har ett lågt pris, men utan att tumma på just kvaliteten. Toyo däck sälj idag i över 100 länder. De har anpassat sina däck för den Europeiska marknaden. Toyo tillverkar främst däck till personbilar, men de har även tillverkning av lastbilsdäck, bussdäck, ATV:s och entreprenadmaskiner. Toyo tillverkar både sommardäck så väl som vinterdäck.
Toyo däck

Toyo vill göra sina däck så säkra som möjligt. Det gör att företaget bedriver en hel del forskning. De vill ta fram säkra däck med hög prestanda. Deras forskningsverksamhet håller till i Itami, Japan och där finns det flera avancerade forskningsanordningar. Toyo har även lagt fokus på att producera Ultra High Performance däck.

Det finns flera populära däck från Toyo. Bland dessa ser vi Toyo Proxes TPT, som är ett däck med en unikt riktad slitbana. Det gör att däcket ger bra grepp på både torra och våta vägbanor. Toyo Proxes 4 är ett annat populärt däck. Däcket har en ultrahög prestanda samt bra egenskaper på torra och våta vägar. Toyo Observe G-02 är ett vinterdäck med ett slitbanemönster som ger bilen en perfekt prestanda på snö och is.

Toyo däck är inte ett av de vanligaste däcken i Sverige, men det är ett däck som allt fler börjar upptäcka. Dessa däck har bra kvalitet, låga priser och hög prestanda.

Här presenterar vi Toyo modeller som du kan handla på ABS Wheels
Proxes sport har utvecklats för att klara av höga hastigheter. Nya Proxes sport har skapats för att kunna hantera höga hastigheter på våta väggrep, denna modell har en Nano balance Technology som gör det möjligt att köra snabbt på våta och torra vägglag. Den avancerade däckkonstruktionen har kombinerats med en optimerad mönsterdesign för att ge förbättrade egenskaper som styrrespons och körglädje. Det här Toyo däcket har en decibelnivå på 71-73 vilket är relativt lågt för ett sportdäck. Hastighetsindex är W och Y och finns i 17-20 tum.
Jämför man premium däcket proxes sport med ett vanligt toyo däck så är skillnaderna riktigt stora. Ett vanligt Toyo däck bromsar in 6-10% sämre än premiumvarianten. 

Vad är det som gör Toyo Proxes sport däcket så bra?
Mönsterdesignen är snedställd för att öka kontrollen och bromsförmågan. Den har även en dynamisk och konisk design som gör det möjligt för däcket att optimera sig bättre med vägglaget. Ribban har hög lamelltäthet vilket är en stor fördel om du är på jakt efter ett tyst Toyo däck. Ribborna är extra styva vilket ger fast grepp och stabilitet. Det här däcket har även konstruerats med starkare gummiblandning och förstärkta sidoväggar.

Proxes T1 sport är däcket som skapats för att köras på våta och torra väggrepp. Däcket är speciellt avsedd för att användas på motorvägar med höga hastigheter. Proxes T1 Sport levererar utmärkta broms och styrningsegenskaper. Konstruktionen har gjorts med en speciell silica som gör att däcket kan köras säkert på våta vägar, man har även utvecklat en bälteskonstruktion som gör att du som köper det här toyo däcket får en "jämnare" och starkare slitstyrka. Något positivt med just den här modellen är att den skapats med en förstärkt rayonlager vilket gör att styrresponsen och hållbarheten blir starkare. 

Proxes T1R är ett ultra high performance däck som skapats med en v-mönstrad slitbana där man valt att kombinera ljudnivå, körsträcka och teknologi i sin satsning. Denna modell finns i hastighetsindexen V, W och Y, finns i 14-22tum. Konstruktionen bakom det här däcket är fenomenalt, vi ska berätta det på ett så enkelt sätt som möjligt så att du som läser det här ska förstå tekniken bakom det här fantastiska däcket. Det här toyo däcket har skapats med en pilformad kanal som gör att vattendräneringen förskjuts åt sidan. Slidbanan är bredare vilket gör att mängden gummi får mer kontakt med marken. Något nytt för just det här toyo däcket är Gördelkonstruktionen som ökar hållbarheten.

Proxes CF2 är efterföljaren till Proxes CF1 som även denna fått en förbättrad däckkonstruktion och silica blandning. Mönsterdesignen har optimerats för att öka styvheten mellan det olika tekniska aspekter. Proxes CF2 kommer fyra längsgående spår som gör att bromsegenskaperna och vattendräneringen blir enastående. Gummiblandningen innehåller kimrök, aktiva polymer och Silica vilket är känt för att ligga bakom framgångsrika racing däck.

Lite grönare Toyo däck

Nanoenergy 3 är ett toyo däck som skapats med grönare alternativ med fokus på bränslebesparning och komfort. Nya NanoEnergy 3 är det senaste tillskottet till det avancerade NanoEnergy sortimentet av däck. Själva namnet syftar på miljö och bekvämlighet! Passar bra till mellanstora bilar som ofta kör på vanliga bilvägar. Något riktigt coolt med just det här toyo däcket är att den har en 3D multi-wave sajpning som gör det möjligt för däcket att reducera ljudnivån.
Open Contry 3 är också en grönare modell som skapats för att köra från motorvägen direkt till skogen. Schyssta mönster och klackar! Denna finns i hastighetsindex S,T,H och V. 
 

Vilket Toyo däck rekommenderar ni mig till min skåpbil/lätta lastbil?

Toyo H08 är ett robust sommardäck för skåpbilar och lätta lastbilar. 

Vilket Toyo däck rekommenderar ni till en SUV?

Open Country H/T är ett suv däck som skapats för att hantera offroad förhållanden. Gummiblandningen är unik och ger därmed lägre vägljud och längre körsträckor. 


 

Välj typ av däck nedan:

toyo 155/65r13 73t nano energy 3

toyo 155/65r13 73t nano energy 3
C C 69
6-8 dagars leverans

299 kr
Köp nu
toyo 155/80r13 79t nano energy 3

toyo 155/80r13 79t nano energy 3
C C 69
6-8 dagars leverans

315 kr
Köp nu
fancybox