Börja med ditt registreringsnummer

SAVA DÄCK SÄLJS VIA EUROPA TILL SVERIGE

En liten aktör som blivit stor i hela Europa, Sava erbjuder bildäck till persobilar, stadsjeepar och lastbilar.

Sava däck tillverkas i Slovenien på en toppmodern fabriksanläggning som specialiserar sig på endast sommardäck och vinterdäck.

Här på kontoret i Stockholm får vi ofta förfrågningar från bilägare kring sava däck. Du som är på jakt efter Savas däck bör känna till att de drivs med Goodyear teknik, vilket innebär att man har samma typ av däcktillverkningsmetoder som Goodyear enligt Sava-tires hemsida. Bra va? 
 

  • Sava däck tillverkas av Goodyear, erbjuder hög kvalitet, säkerhet, prestanda och komfort till överkomliga priser. Tillverkas huvudsakligen i Europa och är kända för sin slitstyrka.
  • Sava Intensa UHP 2 sommardäck har utmärkt grepp och låg ljudnivå på torra vägar, men kan vara utmanande på våta vägar.
  • Sava Eskimo HP2 vinterdäck rankas högt i flera tester och presterar bättre än konkurrenten Giti Winter W1 på våta och snöiga vägar.
  • Sava Intensa HP sommardäck kombinerar prestanda med bra väghållning och låg bränsleförbrukning, har lång livslängd.
  • Sava Eskimo Stud vinterdäck ger hög prestanda vid extrema vinterförhållanden, bra bromsförmåga på snö och is.
Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Är Sava ett bra märke?  Läs mer

ÄR DU OSÄKER PÅ VARUMÄRKET SAVA?

Du behöver inte vara orolig, sava däck är bra däck i premiumklassen – kanske inte lika bra som Goodyear och Nokian men det är i alla fall ett välkänt varumärke i Europa. Skulle en kund komma in och vilja köpa linglong däck så skulle vi tipsa honom alla dagar i veckan på att istället välja Sava däck. För dig som inte känner till företaget så vill vi gott säga att dom går under namnet Sava Tires, totaltsett har företaget lite mer än 1600 medarbetare utsträckt över hela Europa. Sava fabriken i Slovenien tillverkar över 8 miljoner däck varje år. Tänk om alla Svenskar köpte däck från Sava?

GARANTI OCH KVALITET VID KÖP AV SAVA DÄCK

Så fort du placerat en beställning på nya Sava däck så omfattas du av en garanti. Sava garantin ger dig trygghet och lugn och ro, bortser man från att du precis slösat 3000kr+ så ska du trots det känna dig glad eftersom att du gjort ett kostnadseffektivt köp. Alla som tillverkar Sava däck är valutbildade och nogrannt kontrollerade – vem som helst får inte jobba där… Som konsument får du en garanti som skyddar mot brister i arbete, material och design. Alla garrantivillkor gäller för respektive länder.

sava

1999 – ISO-certifiering för miljöledningssystem (EMS, Environmental Management System)

2001 – ISO-certifiering för kvalitetsledning inom bilindustrin

2002 – Certifiering för arbetarskydd och arbetsmiljö (OHSAS)

2003 – BPMS-certifiering (en kombination av standarder för kvalitet, miljöskydd samt arbetarskydd och arbetsmiljö) – först i världen

2003 – Pris för bästa arbetsmiljö i större företag i Slovenien

2003 – Ny ISO för miljöledningssystem

2003 – Ny OHSAS för arbetarskydd och arbetsmiljö

2004 – Pris för miljövänligt företag

2009 – ISO för kvalitetsledning inom design, utveckling och tillverkning

SAVA DÄCKS HISTORIA FRÅN DÅTID TILL NUTID

Deras resa börjar under 1920 talet där fyra lokala affärsmän slår ihop sig för att starta en gummifabrik i Kranj som ligger i Nordvästra Sloveninen. Några år senare så köpts företaget upp av Österrikiska gummitillverkaren Semperit (år1931) bara 8 år därefter så byter och köps upp av en tysk tillverkare. År 1946 förstatligas företaget och får ett nytt namn ”sava Rubber Products company” vilket ändra ca 600-700 dagar senare till namnet Sava.

BOLAGET VÄXER SÅ DET KNAKAR

Bolaget växte nu under flera år och flyttar till större utrymmen år 1956 och kort därefter år 1965 skapar man det första slanglösa sava däcket för höga hastigheter.

År 1974 börjar sava tillverka radialdäck (sånna däck som du och dina nära och kära använder idag)  knappt sex år senare så köpts Sava upp igen av en tysk aktör… under 90 talet växer Sava så det skriker om det och får Goodyear att köpa 60% av aktierna i Sava.

2023 OMSÄTTER MAN ÖVER 7 MILJONER DÄCK

Nutid: Idag producerar Sava runt 7 miljoner däck i Kranj och har ökat sina vinster markant. Goodyear är ägare till 100% under namnet Goodyear Dunlop Sava tires. Sava däck kan du köpa genom ABS Wheels eller hos någon av våra 102 anslutna monteringsverkstäder.

fancybox