Börja med ditt registreringsnummer

Kormoran däck, historia och ursprung. Total guide!

KORMORAN är en historiskt närvarande och välkänt varumärke i ett antal europeiska länder: Polen, Ryssland, Kroatien, Bosnien, Makedonien, Ungern och Rumänien. Detta förtag öppnade upp sin fabrik i Olsztyn, 1967 och 1994 lanserades märket Kormoran. Namnet kommer från den välkända enorma populationen av skarvar (fåglar) som bor i Warmia och Mazury, landet av tusen sjöar, där anläggningen är belägen.
Även om Kormoran länge producerade bildäck för den inhemska marknaden var det inte förrän Michelin köpte upp dem som de kom ut på den övriga marknaden. Idag finns Kormoran däck över hela Europa och är väl etablerade. De finns även i övriga delar av världen. Däcken från Kormoran är alla tillverkade på ett sätt så att de uppnår både europeiska och internationella krav.

Kormoran tillverkar idag däck till flertalet fordon, både personbilar så väl som för fordon inom agrikulturen till exempel traktordäck.
Köper du däck av detta märke så får du ett däck som är säkert samt ger dig en bra körupplevelse. Bland annat har däck från Kormoran särskild mönstring som är speciellt anpassad för att minska risker för vattenplaning. Däcken är även konstruerade för att det ska bli ett minskat buller. Kormoran har även ett fokus på miljön, och tillverkar däcken på ett miljövänligt sätt så väl som att själva däcken är miljövänliga och minskar bränsleåtgång med mera.
Sedan 2005 har över 5 miljoner däck från detta märke sålts och Kormoran säljs på 2400 olika platser över hela Europa. Mellan 2013–2015 så kom över 50 % av produktionslinjen att bli förnyade.

Kormoran däck
För att beställa Kormoran däck ring 08 591 217 77
fancybox