YOKOHAMA BLUEAE51 SOMMARDÄCK


Däckens livslängd

Livslängden på ett nytt sommardäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt YOKOHAMA BLUEAE51-sommardäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av YOKOHAMA-sommardäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Välj rätt däck - använd sommardäck på sommaren

Att göra rätt däckval är avgörande för din säkerhet och bilens prestanda. På sommaren är det särskilt viktigt att använda sommardäck. Deras slitbana ger överlägset grepp på både torra och våta vägar, förkortar bromssträckan och ökar stabiliteten. Genom att välja sommardäck minskar du risken för vattenplaning och förbättrar väghanteringen. Utforska vårt utbud av YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck för en tryggare och mer bekväm körning i sommarvärmen.

Minska risken för vattenplaning med rätt åtgärder

När mönsterdjupet minskar, minskar också sommardäckens förmåga att kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas effektivt, vilket skapar en vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera sommardäckens mönsterdjup och byta ut slitna däck i tid för att säkerställa optimalt väggrepp på våta vägar.

Alla 4:a däck bör vara samma fabrikat

Undvik att blanda olika fabrikat av däck på ditt fordon - här är varför. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar sommardäckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det starkt att använda däck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Välj sommardäck från samma tillverkare för bästa resultat på vägarna.

Håll koll på däckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Vad betyder det för din körning? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som följer däck storleken, till exempel "195/55 R16 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel innebär "V" att däcket har en maximal hastighet på 240 km/h. Att välja YOKOHAMA-sommardäck med rätt hastighetsindex som matchar eller överstiger din fordonets topphastighet är av yttersta vikt för din säkerhet och för att uppnå optimal prestanda. Upptäck vårt breda sortiment av YOKOHAMA-sommardäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och bekväm körupplevelse på vägarna.

YOKOHAMA BLUEAE51 Sommardäck

165/55 VR15 TL 75V YOKO BLUEARTH-GT AE51
C A 68
7 arbetsdagars leverans.

1114 kr
Köp nu
YOKOHAMA BLUEAE51 Sommardäck

205/45 WR16 TL 87W YOKO BLUEARTH-GT AE51 XL
C A 71
7 arbetsdagars leverans.

1167 kr
Köp nu
YOKOHAMA BLUEAE51 Sommardäck

245/45 WR18 TL 100W YOKO BLUEARTH-GT AE51 XL
B A 71
7 arbetsdagars leverans.

1610 kr
Köp nu
YOKOHAMA BLUEAE51 Sommardäck

225/45 WR18 TL 95W YOKO BLUEARTH-GT AE51 XL
B A 71
7 arbetsdagars leverans.

1714 kr
Köp nu

Vad kostar ett YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck hos ABS Wheels?

Vi tillämpar dynamisk prissättning och övervakar ständigt marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck. Genom våra stora inköp ser vi också till att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket ger korta leveranstider och hög tillgänglighet.

Hur länge räcker ett YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck tillverkat 2024?

Normalt sett har ett sommardäck en genomsnittlig livslängd på mellan 4000-5000 mil, även om detta kan variera beroende på flera faktorer. Hur du kör, hur du förvarar däcken när de inte används, hjulinställningen på din bil och att hålla rätt däcktryck är exempel på variabler som kan påverka däckens hållbarhet.

Vart säljs YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck?

ABS Wheels saluför YOKOHAMA BLUEAE51 sommardäck. Vi har alltid lågt pris och ett stort sortiment av sommardäck på lager. Tack vare detta har vi snabb leverans till hela Sverige.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox