TYFOON HEAVYDUTY4 SOMMARDÄCK


Vad avgör om TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck passar på mina fälgar?

När du handlar däck på abswheels.se kan du enkelt använda ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är genom att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 215/55 R16. Det första numret (215) visar däckets bredd i millimeter när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, det vill säga förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (16) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

Rena däck håller längre

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta gäller särskilt under vinterhalvåret. Att få bort asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är av stor betydelse. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera regelbunden rengöring med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina TYFOON-sommardäck. Ta hand om dina däck på bästa sätt för att upprätthålla deras prestanda och säkerhet. Köp TYFOON-sommardäck för en pålitlig och trygg körupplevelse.

Så ser du sommardäckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur påverkar det din säkerhet och körprestanda? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som åtföljer däck storleken, till exempel "205/50 R17 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel indikerar "V" att sommardäcket har en maximal hastighet på 240 km/h. För att säkerställa din säkerhet och uppnå optimal prestanda är det avgörande att välja TYFOON däck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger din fordonets maximala topphastighet. Utforska vårt breda sortiment av TYFOON-sommardäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och behaglig körupplevelse på vägarna.

Minska risken för vattenplaning med rätt åtgärder

När mönsterdjupet minskar på sommardäcken, försämras deras förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna sommardäck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina däck för att garantera en säker körupplevelse på våta vägar.

Kör långt och säkert med nya däck

Livslängden på ett nytt sommardäck beror på flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Generellt sett har ett högkvalitativt nytt däck en förväntad livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Detta innebär att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att utföra regelbunden däckunderhåll, inklusive korrekt lufttryck, rotation och balansering. Ett väl omhändertaget TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck kan ge en säker och pålitlig körupplevelse under dess livstid.

TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

185 R14 TL 102Q TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

990 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

195/70 R15 TL 104R TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1098 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

195/75 R16 TL 107R TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1196 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

205/65 TR16 TL 107T TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1362 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

215/65 R16 TL 109R TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1418 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

225/65 R16 TL 112R TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1449 kr
Köp nu
TYFOON HEAVYDUTY4 Sommardäck

235/65 R16 TL 115R TYF HEAVY DUTY 4
D C 72
7 arbetsdagars leverans.

1509 kr
Köp nu

Var kan jag köpa TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck?

Du kan köpa dina TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck här hos oss på ABS Wheels. Vi har alltid ett stort sortiment av sommardäck på lager. Alltid med låga priser och snabba leveranser.

Får jag köra med mina TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck i vinterväglag?

Att köra med sommardäck på vintern kan vara en farlig beslut. De mjukare gummiblandningarna i sommardäck är inte utformade för att klara kyla och snö, vilket resulterar i minskat grepp och längre bromssträckor. Att investera i rätt däck för säsongen är avgörande för din säkerhet och för att undvika onödiga risker på vintervägarna.

Hur långt kan jag köra på ett TYFOON HEAVYDUTY4 sommardäck från 2024?

Vanligtvis håller ett sommardäck i intervallet 4000-5000 mil i genomsnitt, även om flera variabler kan påverka detta. Hur du kör, sättet du förvarar däcken när de inte är i bruk, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck är några av de faktorer som kan ha en betydande inverkan på däckens hållbarhet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox