LANDSAIL CT6 SOMMARDÄCK


Däckens livslängd

Det är flera faktorer som påverkar sommardäckets livslängd, inklusive däckets kvalitet, körförhållanden och körstil. Generellt sett kan ett högkvalitativt nytt däck förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller mer. Det betyder att med normal körning kan du använda ett nytt sommardäck i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Med omsorg om ditt LANDSAIL CT6-däck kommer du att uppleva säkerhet och tillförlitlighet under hela dess livslängd. Upptäck vårt sortiment av LANDSAIL-sommardäck för att välja högkvalitativa alternativ som ger en smidig körupplevelse och långvarig prestanda.

Med tiden blir dina sommardäck hårdare

Gummit som dina däck är tillverkade av är i allra högsta grad en färskvara. Sommardäck som sitter monterade på din bil får utstå både UV strålning från solen och temperaturväxlingar, detta påskyndar åldrandet av gummit. De kan alltså vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser helt och rent ut i övrigt. Med gamla däck så löper du större risk för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, det kan även påverka din bils bränslekonsumtion och så låter de i regel mer än nya däck. Med ett nytt sommardäck från LANDSAIL förebygger du effektivt alla risker förknippade med gamla däck.

Ett nytt LANDSAIL CT6 sommardäck är bättre än ett lagat!

Att köpa ett nytt LANDSAIL CT6 sommardäck istället för att reparera det gamla har flera fördelar. För det första, nya sommardäck ger ökad säkerhet på vägen eftersom de erbjuder optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan ibland bara vara temporära lösningar och kan inte garantera lika pålitlig prestanda som ett helt nytt sommardäck. För det andra, nya LANDSAIL CT6 sommardäck har oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom kommer nya däck med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Att välja att investera i ett nytt LANDSAIL CT6 sommardäck kan ge dig en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

Kontrollera dina LANDSAIL CT6 sommardäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll och avgörande för din säkerhet på vägen. För att säkerställa optimal prestanda och minska risken för olyckor bör du regelbundet inspektera dina LANDSAIL CT6 sommardäck. Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar däcktrycket, mönsterdjupet och övergripande skick minst en gång i månaden. Välunderhållna LANDSAIL CT6 sommardäck ger bättre hantering, förbättrad bränsleeffektivitet och ökad körtrygghet. Genom att hålla dina LANDSAIL CT6 sommardäck i gott skick, kan du njuta av en trygg och bekymmersfri körupplevelse på vägen.

Förminska risken för vattenplaning

Med tiden så blir mönsterdjupet på dina sommardäck lägre, detta påverkar däckens förmåga att effektivt hantera vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minimera risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna däck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina sommardäck för att garantera en trygg och säker körupplevelse på våta vägar.

LANDSAIL CT6 Sommardäck

155 R13 TL 90N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

857 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

175 R13 TL 97N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

936 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

195/50 R13 TL 104N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

919 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

165 R13 TL 94N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

967 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

185/70 R13 TL 106N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

980 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

165/70 R14 TL 89R LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

922 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

185 R14 TL 102N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

945 kr
Köp nu
LANDSAIL CT6 Sommardäck

195/70 R14 TL 101N LANDSAIL CT6
C B 72
7 arbetsdagars leverans.

952 kr
Köp nu

Vilket ringtryck ska jag ha i ett par LANDSAIL CT6 sommardäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen

Får jag köra med mina LANDSAIL CT6 sommardäck på vintern?

Att välja sommardäck för körning under vinterförhållanden kan vara en farlig beslut. Dessa däcks mjukare gummiblandning är inte utvecklade för att hantera kyla och snö, vilket resulterar i reducerat grepp och längre bromssträckor. Att istället investera i lämpliga vinterdäck är kritiskt för din säkerhet och för att undvika onödiga risker på vintervägarna.

Hur billigt är ett LANDSAIL CT6 sommardäck?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina LANDSAIL CT6 sommardäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox