KLEBER DYNSUV SOMMARDÄCK


Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonsprestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för KLEBER DYNSUV sommardäck. Genom att se till att däcken är korrekt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka trafiksäkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Inspektera dina KLEBER DYNSUV sommardäck regelbundet

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll och avgörande för din säkerhet på vägen. För att säkerställa optimal prestanda och minska risken för olyckor bör du regelbundet inspektera dina KLEBER DYNSUV sommardäck. Vi rekommenderar att du noggrant kontrollerar däcktrycket, mönsterdjupet och övergripande skick minst en gång i månaden. Välunderhållna KLEBER DYNSUV sommardäck ger bättre hantering, förbättrad bränsleeffektivitet och ökad körtrygghet. Genom att hålla dina KLEBER DYNSUV sommardäck i gott skick, kan du njuta av en trygg och bekymmersfri körupplevelse på vägen.

Kan jag ha KLEBER sommardäck i bak och andra däck fram?

Det är dåligt att blanda olika fabrikat av sommardäck på ett fordon av flera anledningar. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet är det bäst att använda sommardäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen.

Kör längre på dina KLEBER DYNSUV sommardäck

För att förlänga livslängden på nya KLEBER DYNSUV sommardäck och få ut det bästa av deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Ett par saker du kan göra för att förlänga livslängden på dina KLEBER DYNSUV sommardäck är kontrollera däcktrycket regelbundet, undvik överbelastning, rotera sommardäcken, kör försiktigt, undvik överbelastning och undersök däcken regelbundet. Genom att följa dessa enkla tips kan du förlänga sommardäckens livslängd, spara pengar på lång sikt och samtidigt säkerställa en säker och effektiv körupplevelse.

Däck har ett hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur påverkar det din säkerhet och körprestanda? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som åtföljer däck storleken, till exempel "205/50 R17 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel indikerar "V" att sommardäcket har en maximal hastighet på 240 km/h. För att säkerställa din säkerhet och uppnå optimal prestanda är det avgörande att välja KLEBER däck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger din fordonets maximala topphastighet. Utforska vårt breda sortiment av KLEBER-sommardäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och behaglig körupplevelse på vägarna.

KLEBER DYNSUV Sommardäck

215/65 HR16 TL 98H KLEB DYNAXER SUV
C A 69
8 arbetsdagars leverans.

1334 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

215/60 HR17 TL 96H KLEB DYNAXER SUV
B A 69
8 arbetsdagars leverans.

1472 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

225/60 HR17 TL 99H KLEB DYNAXER SUV
C A 69
8 arbetsdagars leverans.

1570 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

225/55 VR18 TL 98V KLEB DYNAXER SUV
C A 69
8 arbetsdagars leverans.

1584 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

225/60 VR17 TL 99V KLEB DYNAXER SUV
C A 69
8 arbetsdagars leverans.

1588 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

215/55 VR18 TL 99V KLEB DYNAXER SUV XL
B A 69
8 arbetsdagars leverans.

1609 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

215/65 VR17 TL 99V KLEB DYNAXER SUV
C A 69
20 dagars leverans

1421 kr
Köp nu
KLEBER DYNSUV Sommardäck

215/55 VR18 TL 99V KLEB DYNAXER SUV XL
B A 69
20 dagars leverans

1584 kr
Köp nu

När ska man ha sommardäck 2024?

Från och med den 31 mars är det tillåtet att växla till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, såvida inte vinterväglag råder. Vinterväglag anses vara när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är upp till polisen att avgöra om vinterväglaget är rådande på den plats där du befinner dig.

Hur långt räcker ett KLEBER DYNSUV sommardäck från 2024?

Ett typiskt sommardäck har en genomsnittlig livslängd på 4000-5000 mil, men det finns flera variabler som påverkar detta. Faktorer som ditt körsätt, hur du förvarar däcket under perioder då det inte används, hjulinställningen på din bil och korrekt däcktryck är exempel på element som kan påverka hur länge däcket håller.

Vilket lufttryck bör jag ha i mina KLEBER DYNSUV sommardäck?

Som en allmän riktlinje bör bildäck vanligtvis ha ett lufttryck på omkring 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde varierar beroende på din bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten också valet av tryck. Det är alltid klokt att följa biltillverkarens riktlinjer, som oftast finns i din bils handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa rekommendationer hjälper till att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox