FULDA ECOCONTROL HP SOMMARDÄCK


Du kan köra länge på nya däck

Livslängden på ett nytt sommardäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt FULDA ECOCONTROL HP-sommardäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av FULDA-sommardäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Minska risken för vattenplaning med rätt åtgärder

När mönsterdjupet minskar, minskar också sommardäckens förmåga att kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas effektivt, vilket skapar en vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera sommardäckens mönsterdjup och byta ut slitna däck i tid för att säkerställa optimalt väggrepp på våta vägar.

Hur avgör jag om FULDA ECOCONTROL HP sommardäck passar till min bil

När du handlar däck på abswheels.se, kan du använda ditt registreringsnummer för att enkelt söka efter passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 245/60 R18. Det första numret (245) indikerar däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (60) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 60% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (18) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek smidigt och snabbt på abswheels.se för din bil.

Det finns sommardäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är däck som är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Syftet med fälgkantsskyddet är att skydda fälgen mot skador vid kontakt med trottoarkanter eller andra hinder på vägen. Om däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta bidrar till att förlänga både sommardäckens och fälgens livslängd samtidigt som det ger en extra skyddsbarriär för fordonets hjul under körning. Om du letar efter sommardäck med fälgkantsskydd så ska du hålla utkick efter följande betäckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Med tiden blir dina sommardäck hårdare

Gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de sitter monterade på din bil. Åldrandet av gummit påskyndas av dessa faktorer. Därför kan sommardäcken vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Med gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, vilket också kan påverka bränslekonsumtionen och leda till mer ljud än nya däck. Genom att välja ett nytt FULDA-däck kan du effektivt förebygga alla risker förknippade med gamla däck och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Sök det bästa sommardäcket för din bil från FULDA idag.

FULDA ECOCONTROL HP Sommardäck

185/65R14 86H Fulda EcoControl HP
D C 70
10-12 dagars leverans

1467 kr
Köp nu
FULDA ECOCONTROL HP Sommardäck

165/60R14 75H Fulda EcoControl HP
D C 69
10-12 dagars leverans

1444 kr
Köp nu
FULDA ECOCONTROL HP Sommardäck

185/55R14 80H Fulda EcoControl HP
D B 70
10-12 dagars leverans

1504 kr
Köp nu
FULDA ECOCONTROL HP Sommardäck

195/55R15 85H Fulda EcoControl HP
D C 71
10-12 dagars leverans

1611 kr
Köp nu
FULDA ECOCONTROL HP Sommardäck

195/55R15 85V Fulda EcoControl HP
D B 71
10-12 dagars leverans

1644 kr
Köp nu

Var kan man köpa FULDA ECOCONTROL HP sommardäck?

Du kan köpa dina FULDA ECOCONTROL HP sommardäck här hos oss på ABS Wheels. Vi har alltid ett stort sortiment av sommardäck på lager. Alltid med låga priser och snabba leveranser.

Vilken däcktillverkare står bakom ECOCONTROL HP?

Detta detta sommardäck tillverkas av FULDA.

När bör man byta till sommardäck 2024?

Från och med den 31 mars är det tillåtet att växla till sommardäck, och dessa kan användas fram till den 30 november, så länge det inte är vinterväglag. Vinterväglag anses förekomma när snö, is, snöslask eller frost påverkar någon del av vägen. Bedömningen om vinterväglag råder görs av polisen vid platsen där du befinner dig.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox